Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

SmetanaQ oživí Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Představí také ukrajinské návrhářky, které musely opustit svou zemi

Design

  16:08
O doprovodný program letošního Mercedes-Benz Prague Fashion Week se již tradičně postará SmetanaQ – dům designu, módy a umění. Součástí akce SmetanaQ Fashion Cross, probíhající po celou dobu MBPFW 2022, bude módní přehlídka CO_LAB Fashion Event by VOŠON pod vedením designérky Evy Vontorové, launch kabelky Elliptica od české módní značky Ether, POP-UP na Smetaně, který letos podpoří ukrajinskou značku Basement Sisters, a SmetanaQ Talks s inspirativními hosty jako jsou JaCobra nebo Lukáš Spilka.

Kolekce od Basement sisters foto: Basement sisters

SmetanaQ Fashion Cross je součástí doprovodného programu letošního Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, který se uskuteční od 9. do 15. dubna v areálu Pražské tržnice v Holešovicích v hale č. 13 a na několika dalších lokacích v Praze. SmetanaQ pro tuto příležitost připravil čtyři akce, jež spojuje téma SPOLUPRÁCE.

Prsteny PRINTI Rust+Repro

Novinkou tohoto roku bude CO_LAB Fashion Event by VOŠON. Půjde o módní přehlídku, kterou vytvořili studenti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství pod vedením módní designérky a zakladatelky značky Ether, Evy Vontorové. Skrze ni mladí designéři reagují na postpandemickou dobu a pocit izolace, který v nich vyvolal potřebu spolupracovat. Tři kreativní týmy předvedou kolekce, ve kterých se studenti inspirovali kontrastem módních stylů – retro_futurismus, sport_romantický styl a formální styl_avantgarda.

CO_LAB Fashion Event by VOŠON

Pro módní nadšence proběhne také POP-UP na Smetaně, který nabídne aktuální produkty designérů, kteří sídlí a tvoří ve SmetanaQ Showroomu. POP-UP na Smetaně letos přivítá také designérské duo Basement sisters. Za značkou stojí ukrajinské undergroundové módní návrhářky a sestry Sasha Gamaliy a Ira Stovbun, které musely v březnu opustit svou zemi kvůli ruské invazi. Svůj nový domov našly v Praze.

Díky laskavé pomoci a spolupráci místní módní komunity mohly částečně obnovit svou krejčovskou dílnu a začaly vyrábět nové oblečení, skrze které reflektují nejen aktuální válečné dění.

SmetanaQ Fashion Cross

9. 4.-16. 4. 2022

  • ETHER ELLIPTICA LAUNCH / 9. 4.-13. 4.
  • ELLIPTICA KOKTEJL/ sobota 9. 4. od 17:00
  • CO_LAB FASHION EVENT BY VOŠON / úterý 12. 4. od 17:00 do 18:00/od 20:00 do 21:00
  • SMETANAQ TALKS / 13. 4. od 18:00 do 19:30
  • POP-UP NA SMETANĚ | 12. 4.-16. 4.

Vystavující designéři:

Basement Sisters

Kras

Jana Rollo

VS Vendula Šulanová

Fernando Echeverria

Hana Polívková

Hana Frisonsová

Denisa Adolfová

Daniela Pešková

Dana Bezděková

Transformer Jacket

Kafka

NAUT

Dominika Kozáková

Kateřina Reich

Helena Todd

Autor:
Témata: Mercedes-Benz, dům

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!