2024: Bitcoin za 80 000 USD a stablecoiny silnejšie ako Visa

Share This Post

Tento rok sa nám pomaly blíži ku koncu a s ním prichádza mnoho zhodnotení súčasného vývoja a tiež predpovedí roka nasledujúceho. S jedným takýmto výhľadom prišiel aj Ryan Rasmussen, výskumný analytik spoločnosti Bitwise. Očakáva v budúcom roku nárast ceny bitcoinu až na hranicu 80 000 USD. A bude sa dariť aj stablecoinom a ethereu.

Tento rok kurz bitcoinu zaznamenal nárast približne o 170 % a aktuálne sa pohybujeme okolo 43 700 USD. Ako hlavnými udalosťami, ktoré umožnia narásť o ďalších 100 % aj v budúcom roku, vidí analytik potenciálne spustenie spotových bitcoinových ETF a samozrejme často spomínaný halving.

Obe tieto udalosti povedú zo zníženia ponuky bitcoinov na burzách, čo logicky povedie k zvýšeniu ceny. Navyše je to v súlade s tohtoročným trendom, kedy ponuka bitcoinu na burzách doslova mizne pred očami. 

Stablecoiny budú silnejšie ako Visa

Stablecoiny za posledné štyri roky narástli doslova z nuly až na trhovú kapitalizáciu 137 miliárd dolárov. Podľa niektorých spoločností dosiahne ich trhová kapitalizácia v budúcom roku magickú hranicu 200 miliárd amerických dolárov. Rasmussen navyše predpokladá, že už v budúcom roku budú transakcie vykonané cez stablecoiny vysporiadať väčšiu hodnotu ako transakcie spracované platobným gigantom Visa.

Ethereum čaká dôležitý upgrade

Jeho predpoveď však tým nekončí. Poukazuje aj na blížiaci sa upgrade EIP-4484 na blockchaine ethera. Ten by mal znížiť poplatky v hlavnej sieti až na 0,01 USD a pomôcť tak k výraznému nárastu príjmov z etherea. Očakáva nárast z tohtoročných 2,3 miliardy dolárov až niekam nad 5 miliárd dolárov.

Záver

Aký bude nasledujúci rok, samozrejme nikto netuší. S ohľadom na januárový termín oznámenia rozhodnutia okolo spotových bitcoinových ETF už si ale možno urobiť pomerne slušnú predstavu o možnom správaní trhu. 

Halving príde za cca 112 dní a tu máme historicky už akúsi jasnejšiu predstavu o ďalšom vývoji. To sú všetko udalosti, ktoré očakávame. Čo ak ale napríklad Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) tieto ETF neschváli? Na trhu sa zrazu objaví veľké množstvo bitcoinov nakúpených v posledných troch mesiacoch a ponuka na burzách začne rásť. Kam by sa prepadla následne cena? To samozrejme len špekulujem, ale odporúčam si pripraviť plány na oba varianty.

rýchla zmena 2

Ak máte akúkoľvek otázku týkajúcu sa kryptomien, neváhajte sa pridať do našej diskusnej skupiny na Facebooku. Pre viac informácií sa nezabudnite pripojiť aj na náš oficiálny discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde na vás čaká ďalší zábavný a zaujímavý obsah. Máme tiež Youtube kanál, kde môžete dať odber, aby vám neutieklo žiadne video alebo stream. Podporu nám môžete vyjadriť skrze Patreon TU.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...