Pro hongkongské kryptoburzy se blíží konečný termín pro podání žádosti o licenci

Share This Post


Kryptoburzy v Hongkongu musí do 29. února požádat o licenci platformy pro obchodování s virtuálními aktivy (VATP) vydanou městskou Komisí pro cenné papíry a futures (SFC) nebo zlikvidovat své podnikání a do tří měsíců opustit region.

K 26. únoru požádalo o registraci u SFC 18 kryptoburz, včetně OKX, Bybit, Crypto.com a HKVAX propojené s Binance. Od zahájení licenčního režimu loni v srpnu byly staženy další čtyři žádosti. Huobi HK, hongkongská pobočka kryptoburzy Huobi (nyní HTX), podala žádost o DPH 20. února, ale o tři dny později ji stáhla. Burza neuvedla, proč žádost stáhla. 

Jakmile budou kryptoburzy licencovány, mohou zapojit drobné investory, aby obchodovali s bitcoiny a ethereem. Různé altcoiny a stablecoiny jsou v současné době pod kontrolou SFC za účelem schválení obchodování.

Burzy s licencí

V současnosti jsou jedinými burzami, které obdržely své Hongkongské licence DPHP, OSL a HashKey. Podle místních zpráv musí burzy, které nesplňují požadavky DPHP, zastavit veškerý provoz do 31. května. Stejně tak burzy, jejichž žádost o DPHP byla zamítnuta SFC, musí město do tří měsíců opustit. 

Navzdory jasnému regulačnímu postupu zůstávají neautorizované kryptoburzy v Hongkongu přetrvávajícím problémem.

V loňském roce JPEX a Hounax, dvě z největších kryptoburz v Hongkongu, zkolabovaly poté, co se objevila obvinění z operací Ponziho schématu. Odhaduje se, že 180 milionů dolarů z peněz investorů bylo ztraceno ve skandálu JPEX, zatímco 145 obětí ztratilo dohromady 18,9 milionů dolarů v podvodu Hounax. Přestože úřady zmrazily některé prostředky spojené s JPEX a Hounax, většina peněz investorů zůstává ztracena. 

26. února se další hongkongská kryptoburza, BitForex, dostala pod palbu poté, co předchozí den zastavila zpětné odkupy uživatelů a vybrala 56 milionů dolarů ze svých horkých peněženek. Burza také přestala reagovat na dotazy uživatelů. Nyní probíhá vyšetřování. 

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...