Foto: se svolením Ubisoft/NVIDIA

NVIDIA spolupracuje se společností Ubisoft na vývoji NPC s umělou inteligencí

Společnost NVIDIA již nějakou dobu pracuje na přidání generativní umělé inteligence do nehratelných postav (NPC). Společnost doufá, že nově oznámené partnerství s Ubisoftem urychlí vývoj této technologie, a nakonec přinese NPC řízené umělou inteligencí do moderních her.

Ubisoft pomohl vytvořit nové tzv. NEO NPC pomocí technologie NVIDIA Avatar Cloud Engine (ACE) za asistence odborníků na dynamické NPC Inworld AI. Vznikly tak postavy, které neopakují stále stejnou frázi a neignorují reálný vývoj děje. Tyto NEO NPC prý v reálném čase komunikují s hráči, prostředím a ostatními herními postavami. Podle společnosti NVIDIA se tak otevírají nové možnosti vyprávění příběhu.

Na ukázku vytvořil tým společnosti Ubisoft prostředí, konverzační styly i znalosti pro dvě NPC. Jde o plně propracované postavy s povědomím o prostředí a kontextu spolu s konverzační pamětí. NVIDIA tvrdí, že každá postava vyniká schopností spolupráce a strategickým rozhodováním. Společnost také zapojila svou technologii Audio2Face, která umožňuje odpovídající obličejové animace a synchronizaci rtů. NVIDIA naznačuje, že tyto postavy posouvají hranice herních možností.

Bohužel prozatím nevíme, kdy se tato technologie objeví v herních titulech Ubisoftu, ale je jisté, že je tento krok v plánu.

Toto není jediné velké oznámení společnosti NVIDIA týkající se umělé inteligence. Společnost právě představila novou generaci grafických procesorů, které se používají k trénování velkých jazykových modelů. Společnost slibuje, že její čipy Blackwell jsou sedmkrát až třicetkrát rychlejší než řada H100 a spotřebují 25krát méně energie.

Zdroj: engadget.com