Věřitelé Sberbank CZ se dočkali. Komerční banka začíná bezhotovostně vyplácet pohledávky

Komerční banka v pondělí začne vyplácet pohledávky věřitelů zkrachovalé Sberbank CZ prostřednictvím svých poboček a online. Výplata potrvá do 15. dubna 2024. Ve všech případech bude výplata bezhotovostní, peníze budou zaslány na bankovní účet vedený v ČR, a to výhradně v českých korunách, sdělila Komerční banka. Věřitelé, jichž je přes 15 000, by měli dostat zhruba 57 miliard korun.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

20220225_143625_1_220225-145908_kth.jpg

Komerční banka v pondělí začne vyplácet pohledávky věřitelů zkrachovalé Sberbank CZ prostřednictvím svých poboček a online (ilustrační foto) | Foto: Katherine Vašíčková | Zdroj: Český rozhlas

Online zadání čísla účtu pro výplatu peněz bude k dispozici od pondělí od 9.00 na webových stránkách Komerční banky (KB). Online zadat čísla účtu pro výplatu mohou pouze věřitelé Sberbank, tedy občané ČR s nárokem na celkovou výplatu do maximálně 100 000 Kč.

Peníze zkrachovalé Sberbank mohou být vyplaceny věřitelům, potvrdil vrchní soud původní rozhodnutí

Číst článek

Platba bude provedena v korunách a je možné ji zadat pouze na účet vedený v ČR. Pro přihlášení bude možné použít KB Klíč nebo bankovní identitu (BankID).

Fyzické osoby se mohou pro výplatu dostavit na kteroukoli pobočku Komerční banky. Právnické osoby se musí pro výplatu dostavit na firemní centra Komerční banky nebo se mohou napřímo obrátit na svého firemního bankéře.

Pro výplatu pohledávek věřitelů za Sberbank CZ není možné využít korespondenční žádost o výplatu, tedy není možné zaslat žádost poštou na adresu KB nebo do datové schránky.

Pražský městský soud vyhlásil konkurz na Sberbank CZ koncem předloňského srpna poté, co Česká národní banka na začátku května pravomocně odebrala bance bankovní licenci. Kroky k odnětí licence zahájila ČNB 28. února 2022. Důvodem bylo zhoršení situace Sberbank CZ kvůli odlivu vkladů po zahájení ruské invaze na Ukrajinu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme