Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Kultura

UNIfest podruhé. Pražská alternativní přehlídka představí temné odstíny hudby

David Pomahač foto: Vladislav Steinbauer

Druhý ročník festivalu, který dramaturgicky i jménem zaštiťuje kulturní magazín UNI, proběhne v sobotu 3. září od 15 hodin odpoledne na třech scénách břevnovského Kaštanu.
  15:00

UNIfest si neklade žádné žánrové ani stylové hranice. Dramaturgii zajímá hudební hledačství, výrazová unikátnost, stejně jako silné osobní výpovědi na bázi zavedených stylů. Žádná základní jednotící idea se na rozdíl od loňska, kdy festival slavil dvacáté výročí slovenského labelu Slnko Records, programem letos primárně netáhne, snad jedině poněkud temnější výraz tvorby části účinkujících.

Na písničkářské scéně „Pod kaštany“ zahraje svoji elektronickou zpívanou tvorbu člen Květů Ondřej Kyas, frontmanka skupiny Vnitrublok Alžběta Dudová vystoupí jako sólová indie písničkářka a Jan Žamboch, frontman Anděly ověnčeného tria Žamboši, v projektu Wolf Lost in the Poem zazpívá svoje reflexe tvorby světových básnířek.

Scéna „Za Kaštanem“ uvítá po tříleté pauze zcela revitalizovaný alternativní soubor DPvJU, mladou psychedelickou kapelu Purplefox Town, nekompromisně rockové Povodí Ohře a plus minus postpunkové Rány těla. Na scéně uvnitř Kaštanu se představí nadžánrový písničkář David Pomahač, který představí repertoár z nového alba Neviditelný.

Autor: