Umělá inteligence vzkřísí Elvise Presleyho pro comebacková živá vystoupení

Share This Post


Britská pohlcující zábavní společnost Layered Reality oznámila  
novou iniciativu využívající umělou inteligenci (AI) k návratu rock and rollové ikony Elvise Presleyho pro živá vystoupení. 

„Elvis Evolution“ bude pohlcujícím zážitkem pro fanoušky hudební hvězdy, která využívá AI a holografické projekce Elvise, které jsou vytvářeny pomocí tisíců osobních fotografií a domácích videí.

Diváci se vydají na virtuální cestu Elvisovým životem, od jeho rodného města v Mississippi a jeho sídla Graceland až po ikonická představení v Las Vegas.

Generální ředitel společnosti Layered Reality Andrew McGuinness řekl v rozhovoru pro Reuters, že „crescendo“ této zkušenosti bude Elvisovo „živé“ vystoupení umělé inteligence.

Představení má premiéru v listopadu v Londýně a poté poputuje do dalších měst včetně Las Vegas, Berlína a Tokia.

Hvězdy ožívají díky AI

Toto je druhý případ v posledních měsících, kdy byla umělá inteligence použita ke vzkříšení nějaké hvězdy, aby znovu vystoupila v přítomnosti.

V listopadu 2023 vydala Universal Music Group (UMG) „poslední píseň“ Beatles s malou pomocí AI. Skladba s názvem „Now and Then“ byla vytvořena pomocí umělé inteligence, která reprodukovala vokální skladbu Johna Lennona.

Do trendu používání umělé inteligence naskočili i další hudebníci, kteří v současnosti pracují v tomto odvětví. Grimes, populární hudebník a producent, byl jedním z prvních umělců, kteří o této technologii promluvili. V dubnu 2023 řekl, že se rozdělí o 50 % licenčních poplatků s tvůrci, kteří generují hudbu AI pomocí jejích vokálů.

Krátce poté Grimes spustila svůj vlastní software s otevřeným zdrojovým kódem, elf.tech, který se věnuje výhradně legální replikaci hlasu pomocí AI pro tvorbu hudby.

Nesouhlas v Hollywoodu

Ne vždy se však replikace AI setkala s takovým nadšením. Toto téma bylo jedním z klíčových jednání stávky Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists, která na 118 dní uzavřela Hollywood.

Dohoda, která byla nakonec dosažena, definovala a stanovila pokrytí pro vytváření, používání a úpravy „digitálních replik“ účinkujících.

Nicméně mnozí v Hollywoodu zůstali nespokojeni s vyhlídkou na replikaci AI, která by potenciálně minimalizovala pracovní příležitosti a důsledky pro budoucí použití jejich podoby.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...