Etherscan získává Solana block explorer Solscan uprostřed SOL rally

Share This Post


Společnost Etherscan, která provozuje průzkumník pro blockchain Ethereum, začíná rok s novými akvizicemi souvisejícími s blockchainem Solana.

3. ledna Etherscan oficiálně oznámil akvizici společnosti Solscan, předního  průzkumníka bloků pro ekosystém Solana. Akvizice je „sloučením ve spolupráci“, které pokračuje v úsilí společnosti Etherscan o rozšíření blockchainových datových služeb do více sítí.

Firma Solscan

Společnost Solscan byla založena v roce 2021 a údajně sloužila více než třem milionům uživatelů měsíčně, zatímco její komunita na X (dříve Twitter) měla v době psaní článku více než 23 000 odběratelů. Průzkumník bloků Solscan má mnoho funkcí, které znají uživatelé Etherscanu, včetně podrobných adres, dat tokenů a transakcí, stejně jako rozhraní API, řídicích panelů a metadat nezaměnitelných tokenů (NFT).

Akvizice Etherscan

Po akvizici bude Etherscan nadále poskytovat „věrohodně neutrální a spravedlivý přístup k blockchainovým datům,“ uvádí oznámení. Firma také plánuje integrovat další funkce do různých průzkumníků a nabídnout vylepšenou podporu.

„Tým Solscan v průběhu let prokázal svou odbornost tím, že nabízí podrobné poznatky a analýzy. Jejich odborné znalosti v oblasti zpřístupňování a uživatelsky přívětivého přístupu k blockchainovým datům také dokonale odpovídají našemu poslání v Etherscanu,“ řekl generální ředitel a spoluzakladatel Etherscan Matthew Tan.

Token Solana

Nejnovější akvizice společnosti Etherscan přichází uprostřed výrazného nárůstu ceny tokenu SOL (109 USD). 22. prosince tržní kapitalizace Solana krátce překonala tržní kapitalizaci BNB Binance Chain, a o den dříve tržní hodnotu XRP. 

Token za posledních 30 dní vzrostl o 60 % a na konci roku 2023 poprvé od roku 2022 přesáhl 100 USD.

V době psaní tohoto článku se token Solana obchoduje za 110 USD, což je podle údajů z CoinGecko za posledních 24 hodin pokles o 3,5 %. SOL je nyní pátou největší kryptoměnou podle tržní kapitalizace s hodnotou téměř 47 miliard dolarů.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...