Foto: se svolením Spofity

Spotify v rámci experimentu přidává videokurzy

Uživatelé služby Spotify ve Velké Británii získají přístup k novému obsahu. Konkrétně jde o online videokurzy od společností BBC Maestro, Skillshare, Thinkific a PlayVirtuoso. Experiment probíhá pouze ve Velké Británii a v současné době není zaručeno, že bude spuštěn v širším měřítku.

Online kurzy se mohou na této platformě, která se věnuje primárně hudbě a dalšímu audio obsahu, jevit jako zvláštní kategorie, nicméně pravdou je, že podle produktového ředitele Mohita Jitaniho uživatelé Spotify navštěvují často kvůli některým vzdělávacím podcastům, takže experiment s nabídkou dalšího vzdělávacího obsahu dává smysl. V tiskové zprávě Spotify uvádí, že přibližně polovina předplatitelů služby Premium se věnuje podcastům s tematikou vzdělávání.

Spotify se snaží oslovit poskytovatele kurzů nejen tím, že jim může pomoci oslovit mnohem širší publikum, ale také tím, že může přímo zacílit na potenciální zákazníky na základě jejich stávajících poslechových preferencí.

Streamovací služba nabízí kurzy ve čtyřech kategoriích: Tvorba hudby, Kreativita, Podnikání a Zdravý život. Přitom neplatící i prémioví předplatitelé Spotify mají přístup k nejméně dvěma videolekcím v každém kurzu zdarma, ale za přístup k celému kurzu budou muset zaplatit poplatek. Kurzy se skládají ze série videí, přičemž mohou obsahovat také doplňkové materiály, například soubory PDF. Na webu jsou kurzy dostupné prostřednictvím adresy URL courses.spotify.com/home.

Společnost Spotify si z kurzů prodaných prostřednictvím své platformy bere provizi, ale Jitani odmítl uvést, kolik procent si účtuje od poskytovatelů kurzů. Pokud jde o moderování, kurzy budou muset dodržovat zásady platformy Spotify a služba nabídne mechanismus pro nahlášení, pokud uživatel narazí v kurzu na obsah, který podle něj porušuje pravidla streamovací služby.

Zdroj: engadget.com