Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jak Harry Styles, Florence Pughová a Olivia Wildeová hráli v popleteném antickém dramatu v Benátkách

Florence Pughová ve filmu To nic, drahá. Foto: Vertical Entertainment
Florence Pughová ve filmu To nic, drahá. Foto: Vertical Entertainment

Mohly někomu uniknout memy, vtipy a pokusy o shrnutí všeho, co se dělo kolem benátské premiéry nového filmu Olivie Wildeové Don’t Worry Darling? Pondělní premiéra a následná tisková konference filmu, který pod názvem To nic, drahá vstupuje do českých kin 22. září, se staly jedním z bulvárních vrcholů letošních Benátek.

Nový film Olivie Wildeové má za sebou festivalovou premiéru v Benátkách. A zatímco první kritiky se shodnou na poměrně průměrném hodnocení, ze kterého pozitivně vystupuje především představitelka hlavní role Florence Pughová, celý internet posledních pár dní žije právě touhle premiérou. Nejde tu totiž ani tak o film samotný, jako spíš o nejrůznější mikrodramata, která jej provázejí. A jejich pomyslným vrcholem byla právě festivalová premiéra.

Kauza je to navíc tak propletená, že má potenciál stát se sama námětem filmu nebo seriálu z produkce Ryana Murphyho – podobně jako známé šarvátky hollywoodských hvězd v sérii The Feud (Zlá krev).

Jak na Twitteru poukazují další ironičtí uživatelé, diváctvo by nepohrdlo ani tiskovkou ve stylu Andyho Cohena a jeho epických sezonních „reunions“ bohatých paniček z reality show Real Housewives.

Ale popořadě: jak jsme se dostali až sem, respektive na červený koberec Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, na kterém se celý štáb filmu držel v přesně nalinkovaných rozestupech a umně sestavených hloučcích, a na tiskovou konferenci, kde

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Punčák

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější