Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Share This Post

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“ – poprvé od roku 2019 přesunula BTC v hodnotě přes 6 miliard dolarů na tři nové adresy.

Bitcoinová velryba převedla téměř celý svůj zůstatek 94 500 bitcoinů v hodnotě 6,05 miliardy dolarů 23. března, přičemž na původní adrese zůstalo pouze 1,4 BTC, podle příspěvku z 25. března od Arkham Intelligence. 

„5,03 miliard dolarů BTC bylo odesláno na bc1q8yj, přičemž adresy bc1q6m5 a bc1q592 obdržely 561,46 milionů dolarů a 488,40 milionů dolarů v BTC. bc1q592 od té doby tyto prostředky poslal dále.“

K převodu došlo během období zvýšeného institucionálního zájmu o bitcoiny, taženého nadcházejícím halvingem, což sníží zablokování odměn za transakce na polovinu za 25 dní.

Navzdory tomu, že cena bitcoinu dosáhla historického maxima před halvingem, poprvé v historii tento jev není stále zahrnut do ceny BTC v plném rozsahu, řekl spoluzakladatel decentralizované burzy D8X a bývalý výkonný ředitel UBS. 

K převodu BTC za více než 6 miliard USD došlo dva dny předtím, než Bitcoin 25. března poprvé za 10 dní získal zpět psychologickou cenovou hladinu 70 000 USD . Když investoři obnovili akumulaci BTC z burz, nabídka BTC na Coinbase dosáhla 18. března devítiletého minima 344 856 BTC.

Bitcoin vzrostl o 6,4 % za posledních 24 hodin a obchodoval se za 71 222 USD.

Blížící se halving a ETF

Současná rally bitcoinu je řízena především očekáváním halvingu a zvýšeným institucionálním přílivem z deseti spotových bitcoinových burzovně obchodovaných fondů (ETF) ve Spojených státech, řekl Christopher Cheung, partner digitálních aktivových fondů Ten Squared.

„Zapojení tradičních finančních institucí jako BlackRock a Fidelity do uvádění BTC produktů dále legitimizuje kryptoměnu jako alternativní třídu aktiv. To snižuje „kariérní riziko“ pro investory, kteří dříve váhali se vstupem na kryptotrh.“

Bitcoinové ETF dosáhly v držbě na řetězci dohromady 58,3 miliardy dolarů, což představuje 4,17 % současné nabídky BTC, uvádí Dune.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...