Foto: se svolením Apple

WWDC 2024 společnosti Apple proběhne od 10. června

Společnost Apple oznámila, že 35. ročník konference WWDC (Worldwide Developers Conference) se uskuteční od 10. do 14. června. Hlavní oznámení WWDC 2024 proběhnou 10. června v areálu Apple Park v kalifornském Cupertinu, další oznámení proběhnou online a pro vývojáře budou zdarma.

Co můžeme na letošní keynote očekávat? WWDC je obvykle událost zaměřená na software, takže bychom se mohli dozvědět nějaké podrobnosti o práci, kterou Apple v posledním roce vyvíjí v oblasti umělé inteligence. Další zprávy naznačují, že Apple ukáže některé připravované aktualizace včetně iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, macOS 15 a watchOS 11. Je také pravděpodobné, že společnost odhalí další operační systém pro nedávno vydanou náhlavní soupravu Apple Vision Pro, visionOS 2.

Možná se dočkáme i oznámení nového hardwaru. Ačkoli se loňská konference WWDC zaměřovala zejména na software, nabídla také řadu produktů, od zmíněného Vision Pro až po 15palcový MacBook Air M2. Je proto možné, že společnost letos oznámí novinku založenou na M3.

Co se týče nového softwaru, objevilo se mnoho informací o iOS 18. Spekuluje se, že by Apple mohl integrovat umělou inteligenci Gemini od Googlu do Siri a různých aplikací pro iPhone. Bylo také naznačeno, že software umožní uživatelům umístit aplikace kamkoli do prostoru domovské obrazovky a nabídne podporu RCS v aplikaci Zprávy, spolu s obvyklou řadou designových změn.

Záznam z keynote bude k dispozici v aplikaci Apple Developer, na webových stránkách společnosti Apple a na YouTube.

Zdroj: engadget.com