Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Cestovatelé objevili ráj na zemi: Koupání pod vodopádem je však nebezpečné!

Autor: rc - 
13. září 2022
19:04

Skalní stěna, vodopád a dechberoucí výhled! Cestovatelé objevili ráj na zemi, a to pouze patnáct minut jízdy od australského Sydney. Jedná se o jezírko vytesané u nádherného vodopádu v národním parku, které se stalo hitem na sociálních sítích. Nicméně někteří místní varují, že koupání v něm může být nebezpečné!

Kdo by si nechtěl užít koupání v ráji, kde jste sami obklopení dechberoucí přírodou. V dnešní době, kdy se při návštěvě národních parků, pláží a památek, musíte prodírat davem turistů, je vzácnost, když se podaří narazit na místo, které se dá nazvat rájem na zemi. Jedno takové objevili cestovatelé v Austrálii.

Při návštěvě národního parku Brisbane Water našli jezírko vytesané do skalní stěny. U něj se nachází nádherné vodopády Woy Woy. Abyste se mohli smočit, a užívat si výhled na přírodní nádheru pod vámi, nemusíte cestovat daleko. Leží pouze patnáct minut cesty ze Sydney. Jenže právě to, že se u něj nenachází davy, může značit, že byste se měli mít na pozoru!

Jedna cestovatelka na sociální síti publikovala video, jak si plave ve vodě a pod videem se objevil komentář od jednoho z jejích fanoušků, že koupání v něm není úplně hygienické. Nedaleko se prý likviduje odpad a voda pochází právě odtamtud! „Rozhodně dávejte pozor, abyste neponořili hlavu pod vodu,“ varoval. „Je to pěkné místo, ale neplavte tam po deštích,“ varuje další s tím, že se ve vodě pak nachází mnoho fekálních koliformních bakterií, a to zejména, když prší.

Deník Daily Mail potvrzuje, že se nedaleko opravdu nachází zařízení pro likvidaci odpadu a to jen pár kilometrů odtamtud. Proč bylo jezírko na skále vybudováno je záhadou. Někteří tvrdí, že to bylo kvůli nedalekým jatkám, která brala vodu právě odtamtud. „Protože neměli přístup k žádnému jinému zdroji vody na pozemku,“ komentoval další. „Věřím, že to bylo postaveno, aby měli zásobu vody na pozemku, který býval v této oblasti. Nevím, kolik je na tom příběhu pravdy,“ píše další.

Ovšem turisté by se měli mít na pozoru nejen kvůli hygieně. Římsa bazénu je totiž úzká a kluzká. Ideální je prý proto dopřát si sprchu pod vodopády.

Video  Austrálie přivítala nový rok 2022: Podívejte se na velkolepý ohňostroj v Sydney  - Reuters
Video se připravuje ...

zlymikes ( 14. září 2022 08:59 )

Jasně, odskočím si na neděli vykoupat k protinožcům .

Zobrazit celou diskusi