Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Sériový vrah Ján před soudem: Popravil pumpaře, vážně zranil snoubence a samopalem zastřelil seniora

Autor: rc - 
13. září 2022
16:21

Před soudem stanul Ján R. z Kežmarku, který je obžalovaný z několika vražd. Zastřelit měl údajně mladého pumpaře Erika K. (†24), seniora Jozefa L. (†77) a navíc se měl pokusit zabít další dva lidi. Policisté ho dopadli až poté, co začal střílet po strážnících. Podle informací televize JOJ se před soudem přiznal.

Ve slovenském Pezinku začal soudní proces s Jánem R. Třiatřicetiletý muž z Vojňan, které leží v okrese Kežmarok, je obžalovaný z několika vražd, které měl spáchat v průběhu několika let! V rukách policie skončil podle deníku Plus Jeden Deň až vloni v červnu.

První vraždu údajně spáchal v roce 2015, kdy se jeho obětí stal čtyřiadvacetiletý pumpař Erik. Koncem ledna pachatel vtrhl na benzinku ve Veľké Lomnici. Na hlavně měl masku a s pistolí popravil nebohého mladíka. Kulka Erika zasáhla přímo do srdce. Z kasy navíc zmizelo víc než 21 tisíc Kč. Policisté začali po pachateli pátrat a zadrželi Lukáše (36), jehož však následně propustili.

O dva roky později došlo k pokusu o vraždu. Mezi obcemi Jurská a Holumnica projížděli snoubenci Štefan (41) a Dana (35). Zastavili zrovna na cestě. Štefan se snažil odklidit kameny z cesty, když se ozvaly výstřely. Zasáhl Štefana i Danu. Snoubenci naštěstí přežili.

K poslední vraždě, jíž se měl obžalovaný Ján dopustit, se stala v roce 2019. Ve Spišské Nové Vsi došlo k vraždě důchodce Jozefa (†77). Ten si vyšel do lesa, aby našel medvědí česnek. Domů se už nevrátil. Ján ho měl zastřelil samopalem.

Jak informuje televize JOJ, Jána se podařilo policii dopadnout poté, co spustil palbu na policejní hlídku. Následně byl obviněn a obžalován a v pondělí 12. září stanul před soudem. „Obžalovaný na dnešním pojednávání vyhlásil, že je vinný ve všech šesti skutcích obžaloby. Senát jeho vyhlášení přijal v plném rozsahu,“ informovala mluvčí Specializovaného trestního soudu Katarína Kudjaková. Soudní řízení nadále pokračuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání