Pavla Nováka doprovodily na poslední cestu písničky, které měl rád. V kostele tak zazněly v podání jeho kolegů ze skupiny, se kterou řadu let účinkoval, písně Nádherná nebo Nad Moravou svítá. Smuteční proslov měl v kostele zpěvák Petr Šiška, který tvořil s Pavlem Novákem úspěšnou dvojici Šlágr kluci.

Bolí mě srdce, potí se mi ruce, ale patos ode mě nečekejte, protože to by se Pavlovi v žádném případě nelíbilo – byl veselá kopa a vždy s ním byla legrace,“ řekl pro Olomoucký deník muzikant. 

Prvního září měli oba zpěváci v Praze převzít ocenění Zlatá dvanáctka v hitparádě Českého rozhlasu za píseň Nad Moravou svítá. „My jsme tehdy věděli, že je Pavel nezvěstný, ale já do poslední chvíle držel v ruce jízdenky na vlak a tak trochu věřil, že se stane zázrak a přistoupí v Olomouci jakoby nic, a my budeme dál pokračovat v konverzaci, kterou jsme před týdnem nedokončili. Bohužel, zázraky se v životě nedějí,“ dodal s pohnutím v hlase Šiška, kterého před lety proslavilo moderování pořadu Nic než pravda. 

Video
Video se připravuje ...

Lucie Bílá na rozloučení se Zagorovou: Odešel můj životní pilíř. David Turek, Elmer Carvalho

Novák byl nezvěstný delší dobu, protože oficiální pátrání bylo vyhlášeno až 2. září a tělo bez známek života policie našla 5. září. Muzikant byl koronerem prohlášen za mrtvého 28. srpna. Co se ale přesně stalo, to se zatím neví.

Slyšel jsem, že ho našli v autě poblíž Pelhřimova a jednalo se o epileptický záchvat. Možná ho zradilo srdíčko. Někde psali démon alkohol. Léčil se několikrát, sám o sobě s úsměvem prohlašoval, že je vyléčený abstinent. Za sebe mohu říct, že za poslední dva roky naší intenzivní spolupráce byl naprosto skvělý, spolehlivý a výjimečný. Byl to bezvadný kluk,“ zavzpomínal pro CNN Prima NEWS Šiška. 

Fotogalerie
50 fotografií