Hlavní obsah

Zvučná posila pro Boleslav! Bruslaři potvrdili příchod Lakatoše: Rozhodování bylo snadné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spekulace potvrzeny. Hokejisté Mladé Boleslavi získali velkou útočnou posilu. Do Bruslařského klubu přichází na dvouleté hostování z Vítkovic forvard Dominik Lakatoš, který posledních pět let strávil převážně v ostravském celku, jenže v závěru této sezony byl vyřazen ze sestavy a zápasy sledoval jen z tribuny. „Ve finále to bylo všechno poměrně rychlé. V Boleslavi o mě projevili velký zájem a já zase hodně stál o to tady působit,“ řekl 26letý útočník pro boleslavský web.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Hradec Králové, domácí kapitán Lakatoš jen v hledištiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

O odchodu Lakatoše na hostování informovaly Vítkovice už v úterý. „Po vzájemných debatách jsme usoudili, že je nyní nejlepší naši spolupráci na nějaký čas přerušit. Proto jsme kývli na návrh jiného extraligového klubu, do kterého jsme Dominika uvolnili na hostování na dva roky za zajímavou finanční náhradu,“ uvedl sportovní ředitel klubu Roman Šimíček.

Dlouho se spekulovalo, že by nejproduktivnější hráč Ridery v základní části extraligy, který navíc ovládl kanadské bodování i tabulku střelců Ligy mistrů, zamíří právě do Mladé Boleslavi. Středočeši teď spekulace potvrdili.

„Dominik je temperamentní hráč, který umí strhnout tým,“ řekl na adresu šikovného forvarda sportovní ředitel Martin Ševc. „Je schopný rozhodovat zápasy jak góly, tak tím, že se dokáže dostat protihráčům pod kůži svou nepříjemnou hrou a tím obrátit dění na ledě. Má výbornou střelu, nevadí mu ani fyzická hra, jen se musí udržet ve správném nastavení,“ podotkl.

Právě se Ševcem se Lakatoš zná z působení v Liberci, kde s hokejem začínal. „Švícka znám velmi dobře od svých osmnácti let, takže i on byl určitým faktorem. Prakticky pořád jsem ale v kontaktu s Filipem Pyrochtou, takže na hodně věcí jsem se vyptával jeho. Nejsou to ale jen tihle dva, v Boleslavi znám spoustu hráčů. Navíc 15 minut odsud bydlíme, takže to rozhodování bylo vážně snadné,“ vysvětloval rodák z Kolína.

O svém bývalém spoluhráči hovořil v pořadu Příklep na Sport.cz i obránce Pyrochta. „U nás komunikace proběhla, ale řešili jsme tenis, až si ho v létě zahrajeme. Byl bych rád, kdybych ho měl nablízku, beru ho jako nejlepšího kamaráda,“ řekl klíčový boleslavský bek.

Příklep s boleslavským obráncem Filipem PyrochtouVideo: Sport.cz

Středočeši za sebou mají nevydařenou sezonu. Dlouho se trápili na posledním místě tabulky, po Vánocích se přeci jen zvedli, a dokonce ještě bojovali o postup do předkola. Nakonec však obsadili třináctou příčku a ročník pro ně skončil jako prvnímu týmu v extralize. „Ta sezona určitě nebyla ideální, ale co bylo, to bylo. Teď je před námi nový začátek a nová výzva. Všichni budou chtít být úspěšní a my nebudeme výjimkou,“ vzkázal Lakatoš z dovolené.

Do Bruslařského klubu by měli zamířit i brankář Dominik Furch z Komety, útočník Jan Buchtele ze Sparty nebo Petr Čajka ze švýcarského Rapperswilu. Boleslav má zájem i o Aleksiho Rekonena z Plzně nebo Steva Mosese z Brna.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články