Hlavní obsah

Do deseti večer o nás holky neví, směje se Kovář. Mrzí ho, že černé betony neprošly měřením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez jednoho dne rovné dva týdny činí herní pauza hokejové Sparty od úspěšně zvládnutého čtvrtfinále s Libercem do startu semifinále. Do něj Pražané vstoupí v úterý po Velikonocích a zatím se ani nemůžou připravovat na konkrétního soupeře. Až ve čtvrtek se rozhodne, jestli jím bude Třinec, nebo Litvínov.

Jakub Kovář před semifinále play offVideo: HC Sparta Praha

 
Článek

„Dlouhé volno je těžké, protože všichni hráči chtějí hrát a ne jen trénovat,“ říká útočník Sparty Roman Horák.

Po triumfu 4:0 nad Bílými Tygry dostali sparťané tři dny volno, od neděle už jsou ale opět v tréninku. „Teď jde hlavně o to se vrátit do fyzické formy. Taktické věci začneme řešit, až budeme znát soupeře,“ přibližuje gólman Jakub Kovář.

Nálada v kabině je však uvolněná a Kovář si ji pochvaluje. Stejně tak vyzdvihuje týmovost, která podle něj rozhodla sérii s Libercem. Byť konečný poměr 4:0 vypadá jednoznačně, všechny zápasy byly velice vyrovnané.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 2:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Ta série nás neuvěřitelně semkla. Za dva roky, co tu jsem, jsme měli během týdne s Libercem suverénně nejlepší atmosféru v kabině. Ačkoliv nám byli Tygři vyrovnaným soupeřem, tyto momenty překlopily výhry na naši stranu,“ těší Kováře.

„Všichni věří tomu, že tým je obrovský silný,“ doplňuje ho Horák.

Sparťan Roman Horák před semifinále play offVideo: HC Sparta PRaha

O soudržnosti týmu a vztazích svědčí i fakt, že hráči spolu v těchto dnech tráví čas i po trénincích. „Kolem čtvrté hodiny odpoledne se sejdeme někde ve městě a do deseti večer o nás holky neví,“ směje se.

„Takhle to děláme každý den, abychom udržovali týmového ducha. Jsme teď spolu skoro pořád, chceme trávit co nejvíce času společně,“ dodává Kovář, jenž na konci prosince prodloužil se Spartou smlouvu až do roku 2026.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gólman Sparty Jakub Kovář

Pro play off měl připraveny tři varianty betonů - zlaté, bílé a černé. Zbyly mu ale jen dvě. „Ty černé neprošly měřením, což mě mrzí. Mezi zlatými a bílými mám velký rozdíl a není jednoduché betony střídat. Takže to vypadá, že letos už to dojedu v bílé verzi,“ říká Kovář.

Reklama