Hlavní obsah

Prezidentem APK LH bude další čtyři roky mladoboleslavský manažer Tůma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), která od května 2022 řídí extraligu, bude i v dalších čtyřech letech generální manažer Mladé Boleslavi Jan Tůma. Extraligové kluby o tom rozhodly ve středu na mimořádné valné hromadě. APK LH dnes v tiskové zprávě uvedla, že ve stejném složení jako dosud bude pracovat celé její představenstvo.

Foto: Profimedia.cz

Generální manažer Mladé Boleslavi Jan Tůma

Článek

„Vážím si důvěry extraligových klubů a děkuji za ni. Společně s kolegy z představenstva nás čeká pokračování v intenzivní práci nejen na rozvoji nejvyšší hokejové soutěže, ale ve spolupráci se svazem také na rozvoji českého hokeje jako takového,“ uvedl Tůma.

Své pozice obhájili až do roku 2028 rovněž viceprezident Prokop Beneš nominovaný Třincem a další dosavadní členové představenstva Petr Vosmík z pražské Sparty, Aleš Kmoníček (Hradec Králové) a Ctibor Jech (Liberec).

APK LH převzala řízení domácí nejvyšší soutěže zpátky od svazu po 10 letech před sezonou 2022/23. V pozici jejího prezidenta byl tehdy majitel Vítkovic Aleš Pavlík. Loni na začátku dubna však rezignoval poté, co po druhém semifinále s Hradcem Králové kritizoval sudí a nařkl je, že jsou zkorumpovaní.

V čele APK byl Pavlík jedenáct let. Tři týdny po jeho odstoupení ho nahradil Tůma, pro něhož tehdy na mimořádné valné hromadě hlasovalo všech 12 přítomných zástupců ze 14 extraligových klubů.

Reklama

Související témata:
  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články