Hlavní obsah

Loď v Baltimoru převážela nebezpečný materiál, narušené kontejnery spadly do vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákladní loď Dali, která v úterý narazila do Francis Scott Key Bridge v Baltimoru, jenž se následně zřítil, převážela nejméně 56 kontejnerů s nebezpečným materiálem, z nichž některé spadly po nárazu do vody. Ve středu to na tiskové konferenci sdělila šéfka Národního úřadu pro bezpečnost dopravy Spojených států Jennifer Homendyová.

Foto: Peter Knudson/ntsb, Reuters

Vyšetřovatelé Národního úřadu pro bezpečnost dopravy na místě nehody, kde nákladní loď Dali narazila do mostu Francis Scott Key Bridge v Baltimoru

Článek

„Je to 764 tun nebezpečných materiálů. Většinou jde o žíraviny, hořlaviny a některé různé nebezpečné materiály,“ citoval z vyjádření Homendyové server Business Insider. Některé kontejnery obsahovaly i materiály třídy 9, což značí, že loď mohla převážet také lithium-iontové baterie.

Podle Homendyové byly některé kontejnery s nebezpečným materiálem „významně narušené“ a několik z nich spadlo do řeky Patapsco. Přesné číslo ale neuvedla.

Úřednici dále potvrdili, že na vodní hladině viděli lesk, avšak druhy nebezpečných materiálů ještě neidentifikovali, a tak nemohou hovořit o konkrétních rizicích. Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost každopádně považuje vodu v blízkosti místa havárie za nebezpečnou pro potápěče.

Zřícený most v Baltimoru: Kdo to zaplatí?

Ekonomika

Podle Agentury pro kybernetickou a infrastrukturní bezpečnost úřednici sledují také téměř sedm milionů litrů paliva uvnitř lodi kvůli potenciálu úniku. Nicméně podle zdroje CNN „by se toho muselo pokazit hodně“, aby se tento nejhorší možný scénář naplnil a palivo se skutečně do řeky vylilo.

Ač se laikovi může zdát, že takové množství paliva je hodně, není to nic neobvyklého vzhledem k velikosti lodi, dodal server CNN. Loď Dali je zhruba 300 metrů dlouhá a může unést až 95 tisíc tun nákladu. Kontejnery s nebezpečným materiálem tak zabíraly jen zlomek z celkové nosnosti.

Stav nouze související s chemickými látkami na místě sice vyhlášen nebyl, nebezpečné materiály ale pravděpodobně zkomplikují proces čištění, dodal Business Insider a připomněl katastrofu z února loňského roku, kdy v Ohiu vykolejil vlak převážející toxické chemikálie. Život místních tam je poznamenán dodnes.

Zpoždění při úklidu trosek na řece může mít nemalé ekonomické důsledky. Přístav v Baltimoru, kde je provoz nyní v důsledku nehody zastaven, je totiž devátý nejrušnější americký přístav pro mezinárodní nákladní dopravu a hlavní uzel pro automobilový průmysl. Samotné zřícení mostu pak představuje problém zejména pro dojíždějící do Baltimoru, ročně přes něj projede kolem 11,3 milionu vozidel.

Kamera zblízka zachytila okamžik nárazu lodě do mostu v Baltimoru

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám