Hlavní obsah

Se zákazem řízení žena z Třebíčska opakovaně sedá za volant. Prý už nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Bez vazby zatím bude probíhat stíhání ženy z Třebíčska, kterou policisté opakovaně přistihli za volantem, i když má zákaz řízení. Soud dal na její slib, že nebude v trestné činnosti pokračovat. O případu nepoučitelné řidičky informovala ve čtvrtek policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Devětadvacetiletá žena z Třebíčska dostala na konci loňského roku od městského úřadu zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu osmi měsíců.

Když ji policejní hlídka přistihla v lednu za volantem, uvědomila o tom správní orgán. Když se to stalo na konci února, už to řešila jako podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, ani to ale mladou ženu neodradilo. Jen v březnu ji policisté zastavili už čtyřikrát - naposledy známá tvář na dopravní hlídku vykoukla zpoza volantu v pondělí po třetí hodině odpoledne u obce Lažínky, jež je součástí Moravských Budějovic.

Auto v Brně se převrátilo na střechu přímo před hlídkou strážníků. Ti zveřejnili video

Krimi

Žena, která řídila mazdu, se jako obvykle odmítla podrobit testu na drogy i lékařskému vyšetření. Následně skončila v policejní cele. „Směřoval za ní také její spolujedoucí, majitel vozidla, který ženě automobil svěřil, ačkoli ví, že řídit nesmí,“ uvedla policejní mluvčí.

Muž ve věku 21 let má nyní na triku přestupek, s nenapravitelnou řidičkou to bude nejspíš horší. „Postupně se propracovala až k zahájení trestního stíhání a policejní komisař vypracoval podnět k podání návrhu na vzetí obviněné ženy do vazby,“ popsala Kroutilová.

Soud ji sice po slibu, že nebude v trestné činnosti pokračovat, propustil domů, její patálie tím ale nekončí. „Aktuálně má žena zakázáno řídit vozidla až do roku 2026 a další řízení, která jsou s ní vedena, ještě nejsou ani ukončena,“ doplnila mluvčí.

Řidička v Mladé Boleslavi nabourala stojící BMW, nadýchala 5,8 promile

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám