Hlavní obsah

Chinaski teď mají chuť zlobit. Natočili svůj nejodvážnější videoklip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chinaski si připomínají třicet let na scéně pod svým nynějším jménem a plány mají velké. Aktuálně nabízejí nový videoklip k písničce Mám chuť zlobit ze svého posledního alba Frihet. Ta je na koncertech u diváků jednou z nejpopulárnějších, a tak se skupina rozhodla natočit klip s režisérem Michalem Skořepou. V něm se pak vůbec nešetřila.

Chinaski v klipu k písni Mám chuť zlobitVideo: archiv skupiny Chinaski

 
Článek

„Mám chuť zlobit se během loňského léta stala hymnou všech, kteří se přicházejí na naše koncerty bavit. A baví i nás. Proto jsme se rozhodli oslovit Michala Skořepu, jehož pojetí klipů nás neskutečně baví. Přišlo nám, že je pro tuto píseň nejlepší volbou,“ říká zpěvák a kytarista Michal Malátný.

Na scénáři i produkci se podílela celá kapela, z velké části se zde promítly nápady Michala Malátného, které režisér převedl do nejodvážnějšího klipu, který kdy skupina udělala.

Nadsázku umocňuje i to, že si v příběhu zahrály dcery i manželka frontmana skupiny, ale také věrní fanoušci a kamarádi kapely.

Michal Malátný z kapely Chinaski o novém albu: Je to bigbít, a ten nám sluší

Kultura

Natáčení probíhalo ve zkušebně a fanoušci tak mají možnost nahlédnout do míst, na která se běžně nedostanou. V kostýmu růžového králíka se v klipu objeví František Černý, zpěvák a kytarista skupiny Čechomor.

„Naše třicáté výročí bude ve znamení mnoha překvapení pro naše fanoušky. Před několika týdny jsme ve studiu Rockfield nahráli deset našich starých hitů, kterým jsme chtěli dát novou tvář. Během roku se jich fanoušci dočkají i s novými klipy. Některé z našich největších hitů, třeba Drobná paralela nebo Punčocháče, nikdy svůj klip neměly a to nám přišlo jako velká škoda. Teď ho dostanou a sami se na to moc těšíme,“ doplňuje Malátný.

Foto: Lucie Levá

Chinaski – zleva František Táborský (kytara), Jan Steinsdörfer (klávesy), Michal Malátný (zpěv, kytara), Tomi Okres (baskytara) a Lukáš Pavlík (bicí)

Oslavy třiceti let vyvrcholí 11. a 12. prosince v pražské O2 areně. Chinaski tu odehrají dva koncerty po sobě.

„Bylo pro nás krásným překvapením, jak rychle se první koncert vyprodal. Proto jsme se rozhodli přidat druhý hned o den později. Děkujeme našim fanouškům za to, jak rychle mizí lístky i na něj. Je to pro nás velký závazek a můžeme slíbit, že ze sebe na koncertech vydáme to nejlepší. Rozhodli jsme se, že zahrajeme prodloužený playlist, a fanoušci uslyší třicet písní, které k naší kapele neodmyslitelně patří,“ uzavírá Michal Malátný.

Mezi třicítkou hitů, které kapela zahraje, ale jejichž seznam zatím tají, zazní i písně, které kapela na koncertech mnoho let nezahrála.

Skupina Chinaski o dokumentu: Byla to dlouhá cesta, někdy trnitá a bolavá

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám