Evropská unie zničila české zemědělství, říká Okamura

politika

Evropská unie zničila podle předsedy SPD Tomia Okamury české zemědělství. Podle něj je jeho stav katastrofální, což dokládají dlouhodobé statistiky jasně ukazující, že potravinová soběstačnost Česka klesá.

Evropská unie zničila české zemědělství, říká Okamura
Tomio Okamura, předseda SPD
13. dubna 2024 - 07:03

Podle vedoucí oddělení statistiky zemědělství a lestnictví Renaty Vodičkové radikálně klesla soběstačnost Česka po vstupu na společný trh Evropské unie.

Ve výrobě vepřového masa se snížila z 94,5 % v roce 2003 na 43,2 % v roce 2020, ve výrobě drůbežího masa z 92,0 % na 59,8 %, másla ze 126,6 % na 71,6 %, jablek ze 100,2 % na 79,9 % a zelí ze 77,5 % na 56,7 %,“ uvedla dle serveru peníze.cz Renata Vodičková

„Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje potravinovou soběstačnost v základních komoditách, které lze u nás produkovat. Když jsme prosazovali soběstačnost naší země, politici demobloku se nám vysmívali.

Vidíme, že Evropská unie, globalisté a nadnárodní korporace zničili české zemědělství. I proto je potřeba schválit zákon na podporu českých potravin a českého zemědělství, který navrhlo hnutí SPD.



Řešením je podpora infrastruktury našeho venkova a našich českých zemědělců a ochrana klíčových komodit. Zemědělská politika musí být znovu pod kontrolou našeho státu a hnutí SPD bude podporovat potravinovou soběstačnost našeho státu v nejzákladnějších komoditách, abychom byli připraveni na výživu obyvatelstva ČR pro případ války, ekonomické či migrační krize.

Psali jsme:

Stejně tak budeme podporovat obnovu našeho venkova, aby tam lidé zase chtěli žít. Stejně tak musíme budovat armádu, která bude schopná chránit naše území a naše hranice a nebude expedičním sborem pro zahraniční agrese USA! A nezbytností je též energetická bezpečnost našeho státu," okomentoval plány na obnovu venkova a prosazení zákona na podporu českých potravin předseda SPD Tomio Okamura.

(nov, prvnizpravy, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif