Akciové trhy: Silný závěr minulého týdne střídá v Praze slabší začátek

Názor
Hlavní index pražské burzy PX (-0,09 %, 1 557,56 b.) začal tento týden mírným poklesem. To kontrastovalo s výkonem ostatních evropských trhů, které většinou rostly i přes procento.
Nejobchodovanějším emisí byla v pondělí Komerční banka, když obchody s jejími akciemi dosáhly asi 42 procent celkového objemu burzy. Ilustrační foto: Depositphotos.com

Nejúspěšnějším titulem byl v pondělí Philip Morris ČR (+1,66 %, 15 940 Kč). Přes procento se podařilo vzrůst ještě Kofole (+1,10 %, 276 Kč). Pravděpodobně stále těží z výsledků zveřejněných na konci minulého týdne, a hlavně ze silného výhledu na první kvartál.

Nejobchodovanějším emisí byla v pondělí Komerční banka (+0,80 %, 878 Kč), když obchody s jejími akciemi dosáhly asi 42 procent celkového objemu burzy. Vzrůst se podařilo ještě společnosti Colt CZ (+0,32 %, 620 Kč) a pojišťovně VIG (+0,14 %, 732 Kč).

Zdroj: Bohumil Trampota, Komerční banka

ČEZ (-0,91 %, 875 Kč) skončil v pondělí v poli poražených. Po velmi silném závěru minulého týdne tak pravděpodobně došlo k vybírání zisků. Podobně neslavně skončila i Erste Group (-0,56 %, 1 070,50 Kč) a Moneta (-0,39 %, 103,20 Kč). Největší ztrátu zaznamenalo Primoco (-1,64 %, 900 Kč).

V USA zahájil index S&P 500 týden růstem o 0,8 procenta, ale následoval rychlý pokles. Evropský STOXX Europe 600 prakticky celý den rostl. Nicméně v samotném závěru došlo k prudkému poklesu. Krátce před koncem obchodování byl index proti pátečnímu závěru silnější o 0,5 procenta.

Autor je analytik Komerční banky
(Redakčně upraveno)

Ilustrační foto: Depositphotos.com

PSALI JSME:
Týden na akciových trzích: Pražská burza roste šestým týdnem v řadě

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Investice

Saxo: Nálada investorů ladí s nejistotou na trhu

Saxo, globální lídr v oblasti on-line obchodování a investic, zveřejnil tento týden výsledky svého průzkumu mezi klienty, který osvětluje očekávání investorů a náladu na finančních trzích pro letošní druhé čtvrtletí …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Které banky sponzorují Rusko?

Britský list Financial Times před několika dny přinesl informaci, že velké evropské banky, které navzdory sankcím …