Vdova si v důchodu splnila největší přání. V elegantním malém domku si užívá nízké náklady

Fotografie: Pixabay

Nový začátek může přijít naprosto kdykoliv – důchodkyně Dorothy z USA, která se rozhodla začít nanovo v tiny house, je toho důkazem.

Po smrti svého manžela se rozhodla přestěhovat a začít další kapitolu svého života tím, co ji doopravdy baví. Aby tak mohla učinit, musela se uskromnit a prodat svůj stávající dům. Svou volbu si ale pochvaluje a cítí se šťastná.

První den zbytku života

Dorothy bydlela se svým manželem ve velkém domě v Nashvillu více jak 25 let. Po jeho smrti se nicméně rozhodla, že je čas na změnu. Nechtěla být otrokem prázdných místností, lákala ji i úspora peněz a další důvody, proč se přestěhovat do menšího, které uvádí portál TinyHomesOfLakeNorman. Prostřednictvím videí na YouTube se seznámila s fenoménem tiny house a uvědomila se, že by to mohlo být přesně to řešení, které hledala.

Za svým novým domovem se přestěhovala do menšího města Newport ve státě Tennessee. Model Charlston, který je 3 metry široký a 9 metrů dlouhý, má ustavený v komunitě podobně smýšlejících lidí. Kromě nového domova tu tak starší žena našla i nové přátele. A i vzhledem k tomu, že měsíčně musí hradit pouhých asi 7 000 Kč za poplatky a nájem za stání, nepracuje a svůj důchod si doopravdy užívá.

Praktičnosti i nezbytnosti

Malý domek, kterému Dorothy říká láskyplně Shamrock, má jednoduchý půdorys. Podlouhlý tvar vyplňují plynule na sebe navazující místnosti. První část, tvořená obývacím pokojem a kuchyní, je přitom pomyslně oddělená od druhé části, v níž má Dorothy ložnici a koupelnu. Vstup do domu je z boku, díky čemuž ústí přímo do prostoru před televizí. Kromě pohovky má v tomto pokoji Dorothy i své skvosty, mezi něž patří velká námořní truhla z roku 1800 nebo velký obraz Toskánska.

Rodina přestavěla garáž na útulný domov pro babičku. K dispozici má i kuchyni a obývací pokoj

Kuchyně je menší, nicméně pro potřeby vitální dámy naprosto dostačuje. Stejně jako nevyužitý koncept loftové ložnice, který Dorothy odmítla. Místo využívá jako skladovací prostor a ložnici má na konci svého tiny house. Při cestě do ní míjí praktickou koupelnu, vybavenou velkou sprchou a splachovacím záchodem, jak uvádí pro MyPositiveOutlooks. Stejně jako Dorothy, i jiná důchodkyně našla své vysněné místo na stáří, o čemž jsme psali na BydlímeÚtulně.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*