Manželé si pro svou chalupu vybrali zdánlivě nehostinný prostor. Jeskyni zařídili vším potřebným

Fotografie: ArticCynda / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Jistá americká rodina si vybrala vskutku netradiční místo pro vybudování své „chalupy“. Umístila ji totiž do vnitřku jeskyně.

Asi většina dobrodruhů alespoň jednou zatoužila po tom, přespat v nějaké jeskyni. Jistí američtí manželé tuto představu ale povýšili na novou úroveň. V jeskyni na svém pozemku postavili stylové bydlení v gotickém designu.

Jeskynní lidé, nebo možná ne

Bydlet v jeskyni? Tak od něčeho takového nás dělí desítky tisíc let, chtělo by se říct. Nicméně s moderními technologiemi dnes není nemožné stylově přestavět ani takové na první pohled neútulné místo, jako je právě jeskyně. Mnohé přestavby jsou toho důkazem – na jednu z nich, přestavbu staré jeskyně v Anglii, která doslova bere dech, jsme poukázali již dříve na BydlímeÚtulně. Práce s tak netradičním místem je opravdu úctyhodná.

Jeskyně si většina z nás představí jako nehostinné, studené a vlhké místo. A nebyla by daleko od pravdy. Se správným přístupem se dá ale i z takového prostoru vytvořit kouzelný domov se vším, co nabízí běžné domácnosti. A možní i něco navíc, jak ukazuje jeskyně v horách Hocking v americkém státě Ohio. Právě zde si podle MatadorNetwork svou druhou rezidenci z jeskyně vybudoval manželský pár Amy a Bryant. A o své vysněné idylické místo se klidně dělí i s ostatními v rámci pronájmů přes AirBnB.

Na dosah přírodě

Jeskyni, láskyplně nazvanou Dunlap Hollow, rodina se třemi dětmi objevila náhodou, když prozkoumávala, co všechno jejich nový pozemek nabízí. Původně zde chtěli vybudovat standardní víkendové bydlení, ale namísto chalupy je zaujal právě prostor otevřené jeskyně. Přestože přestavba skalního převisu si vyžádala nejeden kompromis, jak uvádějí pro portál MyPositiveOutlooks, s výsledkem jsou nadmíru spokojeni.

Nevyužívaná stodola prošla obdivuhodnou přestavbou. Mladí manželé z Česka se o ni postarali sami

Goticky zařízený interiér osvětluje spousta přirozeného světla, která prochází celoskleněnou stěnou. Ta zajisté platí i za určitou formu výzvy, i jak vyjmenovává web Idnes, je nutné ji umývat, rovněž zastínění je problém. Na druhou stranu stín i soukromí zde skýtá hustý les vůkol. Bydlení v jeskyni se potom skládá z velkého centrálního prostoru s jídelnou, kuchyní, obývacím pokojem a hernou s kulečníkem. Oddělené jsou pouze ložnice, přičemž každá má své sociální zázemí.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*