Mladý pár přistavěl k 2 malým domkům prostornou terasu. Spojili tak praktičnost i eleganci

Fotografie: Lvoreppin / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Původně cestovní tiny house, který si partneři postavili, prošel velkou proměnou předtím, než ho ustavili na stálé místo. Doplnili jej i druhým prostorem a prostornou terasou.

Partneři si svůj malý domek stavěli původně jako azyl na cestách. Nicméně jakmile procestovali všechno, co je lákalo, rozhodli se usadit. Přitom je potkala nehoda, díky níž ale nakonec své cestovní bydlení přehodnotili a přebudovali ho na stálý domov.

Nejdříve cestování, poté usazování

Lauren a Patrick jsou mladí partneři, kteří společně toužili objevovat svět. A svůj sen si splnili. Ve svépomocí postaveném tiny house procestovali spoustu míst. Nicméně jak sami seznali, posléze nadešel čas, aby se usadili. A tak si koupili pozemek obklopený přírodou. Bohužel na špatně přístupné cestě k jejich parcele jim jejich malý domek sjel ze srázu. Základ domku sice zůstal, ale zbytek vyžadoval velké opravy.

Zklamaní partneři budování svého stálého domova tedy na čas odložili, jak uvádí pro MyPositiveOutlooks. Teprve po roce sebrali dostatek sil na to, aby začali se stavbou od začátku. A právě tento krok se nakonec ukázal být ještě lepším začátkem, než v jaký mohli doufat. Partneři totiž domek rovnou přestavěli tak, aby vyhovoval jejich současným potřebám a bydlení na jednom místě. Při přestavbě si přitom počínali podobně jako novozélandští partneři s prakticky řešeným minidomkem, o nichž jsme psali na BydlímeÚtulně.

Dům rozdělili na dva oddělené prostory

Původní domek o velikosti 15 m2 partneři doplnili druhým o stejné výměře a mezi nimi vytvořili sluneční terasu. Její umístění i velikost jim umožňuje ji využívat naplno, a to i bez zastřešení, jež zmiňuje portál Insidecor. Partneři tak mají celkem k dispozici přes 60 m2 obytného prostoru, jenž vzniká propojením interiéru a exteriéru.

Malý domek na podvozku je jejím trvalým domovem. Jeho vybavení zahrnuje i koupelnu a kuchyni

První z malých domků ukrývá prostornou kuchyni se základním vybavením. Právě díky přestavbě prošel tento prostor velkou proměnou, partneři z něj vytvořili dominantní prvek celého prostoru. Součástí interiéru jsou poté dva lofty, z nichž jeden je využívaný jako ložnice a druhý jako skladovací prostor. Pod ložnicí mají partneři koupelnu s toaletou a sprchou. Ve druhém domě se nachází pracovní zázemí, dále pohovka a rovněž menší koupelna s toaletou.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*