Tarantino zrušil svůj připravovaný desátý film. Hlavní roli měl ztvárnit Brad Pitt

Zdroj: Sony Pictures

Mělo jít o desátý a poslední celovečerní film režisérské kariéry Quentina Tarantina. Navzdory slibnému hereckému obsazení v čele s Bradem Pittem a (možná) Tomem Cruisem Tarantino svůj snímek The Movie Critic zrušil.

Takovou zprávu asi nečekal nikdo. Přípravy na zahájení natáčení filmu Quentina Tarantina The Movie Critic nabíraly na obrátkách a ještě nedávno se internetem šířila zpráva, že by se k obsazení měl připojit Paul Walter Hauser. Vše nasvědčovalo tomu, že natáčení začne ještě letos.

Čtěte recenzi: Abigail na vlnách krve i zvráceného humoru

Jak informoval server Deadline, Tarantino od projektu The Movie Critic jednoduše upustil a rozhodl se v něm nepokračovat. Důvody tohoto rozhodnutí jsou prosté. Tarantinova potřeba přepracovat scénář znamenala, že se z tohoto důvodu odložil začátek produkce. A mezitím režisér ztratil pro projekt nadšení.

Režisér už dávno avizoval, že po natočení svého desátého filmu a dovršení šedesátky odejde do důchodu. Druhá podmínka byla splněna, ale na Tarantinově režijním kontě je stále devět filmů. Tím posledním se nakonec nestane ani The Movie Critic, ani v minulosti často skloňovaný Star Trek, ale zcela něco jiného. Co to bude, zatím Tarantino neprozradil.

Jak už název napovídá, hlavním hrdinou zrušeného filmu měl být filmový kritik. Postava založená na skutečném kritikovi, který psal své filmové recenze pro pornografický časopis. Tarantino se netají, že je v mládí četl a imponoval mu autorův ostrý jazyk. Děj se měl odehrávat v Los Angeles 70. let.