Nedožité 85. narozeniny Karla Gotta připomene listopadový koncert v O2 areně

foto Ilustrační foto - Zpěvák Karel Gott na snímku z 19. března 2018.

Praha - V Praze se 5. listopadu uskuteční vzpomínkový koncert na Karla Gotta. U příležitosti jeho nedožitých 85. narozenin, které připadnou na 14. července, vystoupí řada hostů. V O2 areně na akci s názvem Karel Gott – jeho písně žijí dál! zazpívají Lucie Bílá, Michal David nebo Richard Krajčo. ČTK o tom za pořadatele informovala Sabina Szwarcová.

Na scéně se vystřídá řada hudebních hvězd, některé ze zcela jiných než popového žánru, které doprovodí kapela Maxiband Jana Maxiána. Večerem provede Libor Bouček.

"Ne náhodou jsme zvolili jako podtitul koncertu, že písně Karla žijí dál. S některými skladbami totiž vystoupí zpěváci, které by možná fanoušci v souvislosti s Karlem nečekali a jimž jsme zároveň dali prostor pojmout písně po svém, aby jim tím vdechli 'nový' život. Karel měl v oblibě netradiční muzikantská spojení. Jsem si proto jistá, že by se mu takový nápad líbil, věřím, že program zaujme široké publikum napříč generacemi," uvedla bez bližších podrobností Gottova manželka Ivana Gottová.

Koncert Karel Gott – jeho písně žijí dál! je jedním z dalších velkých projektů, které vdova po populárním zpěvákovi připravuje v rámci odkazu držitele 42 Zlatých, respektive Českých, slavíků. Kromě toho Gottová již několik měsíců se svým týmem pracuje na projektu Villa Gott, který zpřístupní dům v ulici Nad Bertramkou veřejnosti. Otevření bylo původně plánováno na letošní podzim, kvůli komplikovaným přípravám však jeho provoz zahájí nejdříve v první polovině roku 2025.

"Před časem jsme oznámili, že fanoušci letos budou moci nahlédnout do Karlova soukromí. Vstup do interiéru 'Bertramky' to bohužel ještě nebude, ale rozhodli jsme se, že přeneseme alespoň trochu z Villy Gott přímo na jeviště O2 areny," podotkla Gottová.

Karel Gott zemřel 1. října 2019, léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit 11. října 2019 v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49.000 lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam dorazili příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl i dnem státního smutku.

Projekt GOTT NAVŽDY, který poprvé v ČR zapojil do literárně dramatického díla hlas vytvořený umělou inteligencí (AI), se loni stal nejposlouchanější četbou na pokračování v historii Českého rozhlasu. Zaznamenal více než milion poslechů on demand (zpětný poslech pořadů).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď