Vzpomínáme na iPhone 5 z roku 2012 video

Vzpomínáme na iPhone 5 z roku 2012 [video]
2024-04-19T20:47:33+02:00
• 20. 4. 2024

iPhone 5; zdroj: Dotekománie

Nedávno jsme vzpomínali na stařičký iPhone 3GS z roku 2009 (článek s videem zde). Dnes se posuneme o tři roku dopředu do roku 2012. Tehdy Apple představil iPhone 5, který měl několik skoro by se dalo říci revolučních novinek. Byl to první iPhone, který přinesl větší displej nebo Lightning konektor.

iPhone 5

První iPhone z roku 2007 měl 3,5 palcový displej a teprve po pěti letech se ho Apple rozhodl zvětšit na 4 palce právě u iPhone 5. Tehdy to bylo poměrně populární téma a vzniklo spoustu narážek a parodií právě na jeho výšku, jako třeba video níže.

Byl to ale také první iPhone, který nahradil zastaralý 30pinový konektor zcela novým vlastním konektorem Lighting. Apple tehdy nešel cestou standardu microUSB (USB-C ještě neexistovalo), jelikož přeci jen Lighting byl lepší než tento tehdejší standard. Především byl oboustranný. Přesto o 11 let později, Lighting konektor upadá v zapomnění.

Video

@dotekomanie.cz

Vzpomínáme na iPhone 5, první iPhone s Lightning konektorem a taky model co narostl do výšky. Měli jste ho také? #iphone5 #apple

♬ původní zvuk – dotekomanie.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat