Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radka Klučárová
21. dubna 2024 10:30
Čas čtení 0:31

VIDEO: Kim Čong-un je v propagandistické písni oslavován jako „přátelský otec“. V zemi však dochází k potlačování lidských práv

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
VIDEO: Kim Čong-un je v propagandistické písni oslavován jako „přátelský otec“. V zemi však dochází k potlačování lidských práv
Zdroj: TASR/AP

Severokorejská média zveřejnila propagandistickou píseň oslavující diktátora Kim Čong-una.

Státem kontrolovaná média v KLDR vydala propagandistickou píseň s názvem „Přátelský otec“, jejímž cílem je oživit kult vůdce vládnoucího diktátora Kim Čong-una, informuje stanice CBS.

Oslavnou píseň doprovázejí záběry na zdánlivě šťastné a usměvavé Severokorejce a Severokorejky všech úrovní vzdělání a věku. Na videozáznamu se lidé za vůdcem doslova třesou, objímají ho a chtějí se ho dotknout.

Interpreti ve videu oduševněle zpívají oslavné ódy na Kim Čong-una. Slova „všichni mu věříme a následujeme ho jedním srdcem, našeho přátelského otce“ jsou bohužel zjevnou lží a propagandou. Severní Korea je ve skutečnosti jednou z nejchudších zemí současnosti.

Miliony Severokorejců a Severokorejek žijí ve zchátralých domech s omezeným přístupem ke zdravotní péči a bez svobody pohybu a projevu. CBS News připomíná, že podle Organizace OSN pro výživu a zemědělství byla v roce 2022 polovina obyvatel země podvyživená.

Domů
Sdílet
Diskuse