Hlavní obsah

Třetí kladenský krok k záchraně. Nechceme ale hrát takhle hekticky, říkal autor vítězné branky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisty Kladna po třetí barážové výhře dělí poslední krok k udržení v hokejové extralize. Udělat ho mohou už zítra v Brně, kde musel Vsetín nalézt azyl. Při nedělním vystoupení na ledě soupeře dokázali Rytíři zvítězit 3:2, když domácí neustále jen dotahovali.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vsetín–Kladno, Brízgalovy zákroky v závěru třetí třetinyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Baráž, 3. zápas: Vsetín - Kladno

Valašský klub měl z vyprodaného hlediště velkou podporu. Navíc mohl nasadit uzdravenou brankářskou jedničkou Žukova, který už ale po 189 vteřinách inkasoval po Jarůškově střele na vyrážečku. „Moc nám pomohlo, že jsme rychlým gólem otupili vsetínské nadšení. Lehké to ale nebylo, soupeř se nám všemožné snažil dostat pod kůži,“ líčil kladenský útočník Martin Procházka, jenž byl autorem vítězné branky. „Klépa ukázal, jaký je hračička, připravil mi ten gól jako na podnose,“ ucenil.

Předcházela tomu divoká přestřelka během posledních tří minut druhé části. Nejdříve si Kladno upevnilo vedení využitím první přesilovky. O 79 sekund později ale po sérii dorážek dostal puk za výtečně chytajícího Brízgalu devatenáctiletý junior Dědek, který naskočil do sestavy místo distancovaného Jonáka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vsetín–Kladno 1:2 (38. Dědek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Z prostředního dějství zbývalo odehrát ještě 26 vteřin, když se za hosty prosadil Procházka. Čtyři vteřiny před koncem aktivní Dědek nahrál z rohu na levý kruh Hrňovi a vsetínský kapitán vrátil tým na kontakt. „Nechceme hrát takhle hekticky. Bylo úplně zbytečné, že na oba naše góly přišla blesková vsetínská odpověď,“ tvrdil Procházka.

Kladno ale těsný náskok už ohlídalo. Pojistku měl v přesilovce na holi Tralmaks, ale trefil před odkrytou brankou jen horní tyčku. Vsetínu nepomohla k vynucení prodloužení ani power play umocněná přesilovka v posledních 65 sekundách. „Odvedli jsme výtečnou práci při oslabení. I když vedeme 3:0 na zápasy, nepřichází v úvahu žádné uspokojení. Čeká nás i v pondělí tvrdá práce. Ještě musíme udělat poslední krok, a jak se říká, ten je nejtěžší,“ uvažoval kladenský útočník Procházka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.