Hlavní obsah

Dynamo si koledovalo, další várka zbytečných faulů. Ale Kacetl zahrál divadlo, postěžoval si Radil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po netradičně klidném sobotním zápase se vše vrátilo do zajetých kolejí. Čtvrtý duel finále play off hokejové extraligy v Třinci už zase nabídl pořádně emotivní bitvu, kterou Pardubice zvládly poměrem 6:2. Stejně jako v předchozích utkáních se ale Východočeši nevyhnuli naprosto zbytečným přestupkům. Jeden z nich pořádně namíchl i hostujícího útočníka Lukáše Radila.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, tři fauly Dynama v první třetiněVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 4. zápas Třinec - Pardubice

Rozhodčí Antonín Jeřábek s Peterem Stanem tentokrát nasadili přísnější metr, a především si začali více hlídat najíždění do gólmanů. Tak jako v 11. minutě, kdy Lukáš Radil po přerušení ještě dobruslil na hranu brankoviště, a když ho domácí Helewka táhl pryč, hokejkou mírně potáhl brankáře Kacetla za nohu. Třinecký gólman se zapotácel a sudí hned signalizovali trest pro pardubického forvarda.

Radilovi se ale vyloučení vůbec nepozdávalo. „Ondra Kacetl tam zahraje divadlo a já jdu ven. Nevím, nevím. Je to teďka těžko komentovatelné,“ postěžoval si v přestávkovém rozhovoru pro O2 TV Sport.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, domácí Kacetl fantasticky vychytal RadilaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Minutu a půl po jeho trestu za nesportovní chování navíc fauloval Paulovič, který trefil vysokou holí Voženílka. Ten o pár sekund později schytal další úder do obličeje i od Davida Musila, tentokrát se nevylučovalo. Při následném buly si ovšem Tomáš Zohorna nepochopitelně pomohl rukavicí, kterou ze středového kruhu posunul puk, a za zbytečný technický přestupek také putoval za katr.

Na trestné lavici se tísnili hned tři pardubičtí hráči. Hostující trojice ale zvládla dlouhé oslabení tří proti pěti bravurně, naopak Oceláři se v početní výhodě tentokrát výrazně trápili. Dohromady nevyužili ani jednu z osmi přesilovek!

Také první třetina končila v emocích. Pardubický kapitán Lukáš Sedlák totiž vypálil až po zaznění sirény a Marko Daňo ho před mantinelem nepříjemně postrčil. A nejen tuto situaci řešili s rozhodčími oba trenéři těsně před zahájením druhé třetiny.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, komunikace rozhodčích s trenéry před druhou třetinouVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Trenér nám říkal, ať si dáme pozor na Lukáše (Sedláka), že tomu přidává,“ vysvětloval sudí Antonín Jeřábek pardubickému kouči Marku Zadinovi, že si domácí trenér Zdeněk Moták stěžoval na údajné simulování hostujícího kapitána.

Zadina odvětil stejnou mincí. „Tak si dejte pozor i na Voženílka, na Daňa,“ poznamenal kouč. „Myslím, že všichni dobře víme, co tu máme za hráče, kdo co dělá. Snažíme se to pískat férově,“ odpověděl zkušený rozhodčí Jeřábek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.