Akční RPG No Rest for the Wicked je tady, ale zatím s technickými problémy
zdroj: Foto: Moon Studios

Akční RPG No Rest for the Wicked je tady, ale zatím s technickými problémy

22. 4. 2024 10:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Moon Studios spustili očekávané akční RPG No Rest for the Wicked v předběžném přístupu a jakkoliv hra jako taková působí poměrně slibně, první ohlasy nešetří kritikou technického stavu. Studio řadu nedostatků ale férově přiznává a tvůrci ostatně zdůrazňují, že jde skutečně o předběžný přístup, a tudíž se bude stav hry v následujících měsících výrazně zlepšovat.

Mezi hlavní technické výzvy, které jsou v současné době známy, patří optimalizace výkonu a zlepšení podporovaných poměrů stran zobrazení. Hráči hlásí občasné záseky při načítání nových oblastí a některých nepřeložených textů. Tvůrci o těchto problémech vědí a promptně pracují na jejich odstranění.

Pro optimální hraní se doporučuje instalovat hru na SSD disk a hráči by měli upravit nastavení kvality, aby se zvýšila snímková frekvence. Vývojový tým také pracuje na přidání další jazykové podpory a řešení drobných chyb, jako jsou závady při změně prostředí a problémy s kolizí, při kterých se hráči mohou zaseknout.

Pro řešení některých z těchto problémů nabízí tvůrci okamžitá řešení, jako je použití funkce Continue from last Whisper, a možnost záloh pro obnovení ztraceného postupu.

Hra také už v rámci předběžného přístupu podporuje různé ovladače, přičemž na Steamu je k dispozici specifické nastavení pro ovladače PlayStationu. Gennadiy Korol, splouzakladatel Moon Studios, zdůraznil, že navzdory některým problémům s rychlostí snímkování funkce Game Simulation zajišťuje, že hra zachovává plynulou odezvu vstupu, což je pro přesný boj klíčové.

zdroj: Moon Studios

No Rest for the Wicked má být také kompatibilní s řadou zařízení i mimo Steam Deck, jako je například ROG Ally. Počáteční požadavky na PC jsou poměrně skromné, i když doporučené specifikace pro kvalitní zážitek mohou být pro některé systémy náročné.

Korol poznamenal, že cílem hry je udržet na Steam Decku v závislosti na nastavení přibližně „30-40 snímků za sekundu“, přičemž probíhá snaha o stabilizaci právě takové snímkové frekvence.

Studio také hráče ujistilo, že finální hra nebude obsahovat mikrotransakce ani povinné online připojení a místo toho se zaměří na poskytnutí robustního zážitku pro jednoho hráče.

Nejnovější články