Hry Fallout zaznamenaly v uplynulém týdnu díky úspěchu série Fallout na Amazon Prime značný nárůst prodejů a počtu hráčů, který pokračoval i o tomto víkendu.

Fallout 76 totiž v neděli opět dosáhl nového historického maxima souběžně hrajících hráčů na Steamu, čímž překonal svůj předchozí rekord přes 39 000 hráčů, který stanovil minulý týden, a téměř jej zdvojnásobil a přistál na 73 368 souběžně hrajících hráčích (prostřednictvím SteamDB).

Fallout 4 zaznamenal ještě větší nárůst. V neděli dosáhla hra na Steamu maxima 164 190 souběžných hráčů, což je zhruba dvakrát více souběžných hráčů, než kolik jich měla na svém vrcholu minulý týden, a nejvyšší číslo, které se vyšplhalo za téměř deset let, od konce roku 2015. Minulý týden také vyšlo najevo, že Fallout 4 se dostal na vrchol žebříčku nejprodávanějších her v Evropě, kde prodeje vzrostly o neuvěřitelných 7 500 procent.

Přečti si  Nabídka PS Plus na květen 2024 zahrnuje bonusovou odměnu s překvapením

Mezitím i další moderní hry ze série Fallout nadále zaznamenávaly rostoucí aktivitu a zapojení hráčů. Například Fallout: New Vegas dosáhl v neděli maxima 43 632 souběžně hrajících hráčů na Steamu, čímž mírně zaostal za svým historickým maximem přesahujícím 51 000 souběžně hrajících hráčů. Fallout 3 naopak dosáhl více než 11 000 souběžně hrajících hráčů, čímž si stanovil nové maximum.

Nedávno Amazon oznámil, že dal oficiálně zelenou druhé sezóně série Fallout, více zde.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno