Hlavní obsah

Na poslední chvíli. Obří letadlo se již dotklo země, zvládlo se ale ještě znovu vznést

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamery na letišti v Los Angeles v úterý zachytily hodně divoké přistání letadla společnosti Lufthansa. Stroj se již koly dotkl přistávací dráhy, ale pilot stroj nakonec ještě stihl zvednout, aby se pokusil o další přistání.

Divoký manévr na letišti v Los AngelesVideo: Reuters

 
Článek

Záběry, které mnozí fanoušci letectví označují za nejdivočejší přistání, jaké kdy viděli, pocházejí z youtubového kanálu Airline Videos, jenž v úterý krátce po poledni místního času přenášel živě dění na letišti v Los Angeles.

Na přistání se na nich chystá letoun Boeing 747-8i v barvách společnosti Lufthansa, jenž přiletěl z německého Frankfurtu. Klesne již velmi nízko, a zadními podvozky dokonce dost tvrdě dosedne na přistávací dráhu, a ještě na ní poskočí.

Vzápětí se ale zase vznese, aby provedl takzvaný „go around“ manévr. Tedy aby obkroužil letiště a poté dosedl znovu a lépe. Druhý pokus o přistání pak již proběhl zcela standardně.

Komentátor živého přenosu byl z této situace u vytržení a stejně na tom byli také diváci následně v diskusi.

Shodují se na tom, že šlo o skutečně hodně divoký manévr, a také téměř jednohlasně litují cestující na palubě. Našli se ovšem i tací, podle nichž to musel být ještě lepší zážitek než na horské dráze.

Podobná divočina byla k vidění na konci března na ostrově Madeira, když pilot společnosti TAP Air Portugal naopak nezvolil oblet letiště, ale v silném větru letadlo tvrdě přibil k zemi. Na palubě však v tu chvíli nebyli žádní pasažéři.

Piloti v Anglii bojovali při přistávání se silným větrem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám