Zavřít reklamu

Jak sdílet hesla na Macu? S příchodem operačního systému macOS Sonoma v minulém roce Apple konečně umožnil sdílet uživatelská jména a hesla přímo v Safari s rodinou a přáteli. Od chvíle, kdy Safari začalo ukládat a vytvářet hesla, bylo možné je sdílet, ale proces byl zdlouhavý a šel provést pouze pro jedno heslo najednou.

Museli jste otevřít Předvolby Safari, kliknout na Hesla, přihlásit se, vybrat požadovanou stránku a poté kliknout na černé tečky představující heslo. A pokud osoba, se kterou jste chtěli heslo sdílet, dané heslo ztratila, museli jste celý proces opakovat znovu. Nyní je proces o něco kratší a vybrané osoby získají přímo přístup k heslům, která jim chcete zpřístupnit. Sdílená hesla se objeví v jejich prohlížeči Safari, aniž byste je museli znovu posílat. Pokud se heslo změní, vy a všichni ostatní ve skupině máte aktualizovanou verzi – aniž byste pro to museli cokoliv udělat

Jak sdílet hesla na Macu

Pokud chcete sdílet hesla na Macu, postupujte podle následujícího návodu.

  • Otevřete Safari a v liště nabídek v horní části obrazovky vyberte Safari -> Nastavení -> Hesla.
  • Odemkněte pomocí hesla nebo Touch ID.
  • Zvolte Rodina a kliknutím na Přidat uživatele začněte přidávat uživatele. Můžete přidat pouze osoby, které máte v Kontaktech.
  • Po kliknutí na + vyberte hesla a uživatelské přihlášení, které chcete sdílet s touto skupinou.

Pokud jde o ostatní, hesla, která jste se rozhodli sdílet, jsou prostě v jejich kopii Safari. Nabídnou se, když uživatel přejde na web, ke kterému jste se přihlásili, a v takovém případě může heslo použít, jako by bylo jeho vlastní. Heslo je nicméně i nadále vaše. Můžete se tedy kdykoli rozhodnout heslo změnit, můžete ho odstranit ze seznamu sdílených.

.