Hlavní obsah

Vedení Blovic souhlasí se závěry školní inspekce kvůli šikaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blovice

Vedení Blovic na jižním Plzeňsku, které nedávno odvolalo ředitelku tamější devítiletky, souhlasí se závěry inspekce. Podle nich škola neadekvátně řešila šikanu 13leté dívky. Informaci Novinkám potvrdil po středečním jednání radní Pavel Vlach (Žijeme Blovice).

Foto: Klára Mrázová

Základní škola v Blovicích na jižním Plzeňsku

Článek

Sdělil, že proti odborným zjištěním nemají námitky. „Nebudeme proto žádat, aby Česká školní inspekce věc došetřila nebo revidovala,“ řekl Vlach.

Takový krok může učinit ještě nové vedení školy. Ani to ale radní nepředpokládá. „Nemám indicie, že by nové vedení podnět podalo. A doufám, že to tak zůstane,“ doplnil. Připomněl, že sám provedl na devítiletce interní šetření a došel k obdobným zjištěním.

Ředitelka z Blovic odvolaná kvůli šikaně: Chtěli, abych přinesla osobní oběť

Domácí

Náměstek České školní inspekce Karel Kovář konstatoval, že šikana na škole byla, čemuž nasvědčují i závěry stížností. Ty se týkaly neřešení šikany a nezajištění bezpečí pro dívku. „Obě jsme vyhodnotili jako důvodné,“ zdůraznil.

Dodal, že škola měla celou řadu indicií, které nasvědčovaly o psychické nepohodě žákyně. Do loňského podzimu však nepřijala žádná účinná opatření.

Proti uvedeným závěrům se ostře ohradila někdejší ředitelka Dagmar Hitková, jež na pozici skončila 25. března. Žádala o došetření a vyslechnutí všech dotčených kantorů. Podle svých slov s dívkou dlouhodobě pracovali, dostala i vlastní asistentku. Šikanu její rodiče oznámili až začátkem letošního ledna, poté ředitelka hned kontaktovala policii.

Dívka byla podle svědectví obětí hrubé šikany ze strany tří spolužáků. Stěžovali si i rodiče dalších dětí.

Otřesná šikana na škole v Blovicích zlomila ředitelce vaz

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám