Věk nehraje roli: Tato pojištění vám zajistí klidnější stáří bez zbytečných výdajů

Ilustrační obrázek, zdroj: Ergo.cz

Kdo šetří, má za tři – tak proč zbytečně utrácet za pojištění, které pravděpodobně nebudete vůbec potřebovat? Pokud razíte podobný přístup, je na čase jej přehodnotit. Nikdo netvrdí, že za pozornost stojí všechny produkty v nabídkách pojišťoven, nicméně o některých by měl naopak uvažovat každý bez ohledu na věk. Vybrali jsme pro vás ty nejpraktičtější, ale jak se nakonec rozhodnete, je čistě na vašem uvážení.

Reklama

Pojištění domácnosti a nemovitosti

Jak dlouho jste šetřili na vlastní bydlení? Možná ho stále splácíte a ještě pár let budete. A protože se může ledacos přihodit, rozhodně neuděláte chybu, když uzavřete kvalitní pojištění majetku s odpovídajícími parametry. Požár, povodeň, krádež cenností… Mohli bychom pokračovat, seznam rizik je dlouhý jako týden před výplatou. Neriskujte, že budete muset hradit vzniklé škody z vlastní kapsy a pojistěte si domácnost (tzn. vybavení a osobní věci) i nemovitost (stavbu a její pevné součásti).

Dejte si však pozor na tzv. podpojištění. Jedná se o stav, kdy je předmět pojištěn na nižší částku, než kolik činí jeho skutečná hodnota. Chcete-li se vyhnout komplikovanému odhadu ceny majetku a aktualizaci smlouvy vždy, když se hodnota změní (např. po rekonstrukci nebo nákupu nového vybavení), pojistěte se u ERGO pojišťovny, která stanovuje pojistnou částku paušálně. Přesnou částku vám vypočítá tato kalkulačka majetkového pojištění.

Pojištění domácnosti, zdroj: Ergo.cz

Pojištění občanské odpovědnosti

Vy přece zodpovědným občanem jste – třídíte odpad, a když někdo na ulici dělá zbytečný povyk, voláte městskou policii. Tak jaképak pojištění? Nenechte se zmást názvem, řeč je o odpovědnosti a nikoliv zodpovědnosti. Navíc jste se pravděpodobně s pojistkou setkali, byť pod jiným názvem. Říká vám něco pojištění proti blbosti? Právě takto se lidově říká produktu, který vám pojišťovna nabídne jako pojištění odpovědnosti občana za škodu způsobenou v běžném občanském životě. K čemu vám bude?

Stát se může cokoliv a být opatrný zkrátka mnohdy nestačí. Pojištění se vám bude hodit v momentě, kdy vytopíte sousedy, porazíte někoho na lyžích nebo vám uteče pes a způsobí dopravní nehodu. Podobných situací bychom vymysleli desítky, ale podstatné je, že díky pojistce uhradí případné škody pojišťovna.

Pojištění občanské odpovědnosti, zdroj: Ergo.cz

Pojištění prodloužené záruky a nahodilého poškození

Závěr patří pojištění, která se hodí každému, kdo si pořídí dražší výrobek (televizor, smartphone, fotoaparát…) a nerad by o něj v dohledné době přišel. Není tajemstvím, že elektronika často vypoví funkci bezprostředně po uplynutí standardní dvouleté záruky. Naštěstí ji lze natáhnout na více než dvojnásobnou dobu prostřednictvím pojištění prodloužené záruky. Nejen pro nešiky je pak jako stvořené pojištění nahodilého poškození. Máte zájem? I tyto produkty najdete v nabídce ERGO pojišťovny.

Reklama