Orchidej bude krásná a zdravá. Použijte na ní levný čaj

Abyste udrželi své orchideje krásné a lesklé, nemusíte je krmit drahými substráty za plno peněž. Skvělé výsledky můžete získat i díky čaji z levných ingrediencí, které lze zakoupit téměř v každém obchodě s potravinami. Stačí správně ho aplikovat a rostlina bude vypadat opět krásně. 

Banánový čaj jako výživa pro orchideje

Vaše orchideje jistě ocení čaj z banánových slupek, neboť jsou plné minerálů, vitaminů a dalších významných látek. Ty nejenže podporují růst a kvetení rostliny, ale také ji chrání před nebezpečnými nemocemi a škůdci, kteří by mohli narušit její vzhled. Stačí si tedy zakoupit zmíněné ovoce v nejbližším obchodě (pokuste se, aby bylo co nejvíce bio) a poté banán i se slupkou důkladně umýt. 

Jakmile budete připraveni, slupky nakrájejte na drobné kousky a nechte je uschnout. Poté si vezměte jednu čajovou lžičku a zalijte ji vroucí vodou. Čaj nechte vychladnout a pokud chcete, přidejte k němu i med, který mu dodá další účinné vlastnosti. Nakonec už stačí směsí zalévat své rostliny, a to nejlépe dvakrát do měsíce. 

Foto: Shutterstock

Slupku lze aplikovat dalšími způsoby

Další možností, jak můžete využít banánové slupky ve prospěch svých orchidejí, je jejich vložení přímo do květináče. Stačí je vysušené podrtit na jemný prášek, ten vysypat do okolí rostliny a nakonec ho zalít. Díky vysoké koncentraci draslíku a dalších užitečných minerálů tímto způsobem skvěle podpoříte brzkou a bohatou tvorbu květů.

V neposlední řadě se pak vyplatí potírat slupkou od banánů listy rostliny. Jedná se totiž o skvělý způsob, jak se zbavit nežádoucího prachu a dodat orchideji krásný lesk. Dokonce jí tímto způsobem umožníte lépe dýchat a lépe se chránit před nemocemi a škůdci.

Foto: Shutterstock, zdroj: Mirror, OrchidTalk