Michal Kvasnica
26. dubna 2024 • 04:40

Chytal ligu, pak zmizel. „Pasta“ se zklidnil a restartuje se v Táborsku

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2019 si zachytal proti Spartě, Slavii, Plzni, Baníku... Celkem nastoupil brankář Martin Pastornický za Karvinou, kde fotbalově vyrostl, do jedenácti ligových zápasů. Jenže pak zmizel. Nejdřív do Třince, pak do třetí řecké ligy. „Trošku jsem se zklidnil,“ pochvaluje si zpětně výstup z komfortní zóny osmadvacetiletý gólman Táborska, jenž by se rád vrátil do nejvyšší soutěže. Ideálně přes baráž právě s jihočeským klubem. Ve druhé lize patří „Pasta“ k nejlepším.



Už je to čtyři a půl roku, co se ve FORTUNA:LIZE představil naposledy. Remízou 1:1 s Olomoucí nejvyšší české soutěži Martin Pastornický zamával. A zatím se do ní nevrátil.

„Odešel jsem kvůli trenéru Jarábkovi,“ vypálí okamžitě, když dostane otázku na to, proč slezský celek opustil. „Když se do Karviné loni na podzim vrátil, přestal jsem ji sledovat. Od té doby, co tam není, jsem jim zase začal fandit. Mám ten klub strašně rád. Zažil jsem tam první ligu, vyhráli jsme na Spartě. Super zážitky. Věřím, že pod panem Bielanem, kterého dlouho znám, se zachrání. Jemu to přeju tím tuplem.“

Zatímco pod koučem Františkem Strakou starty Pastornickému přibývaly, se slovenským nástupcem Jurajem Jarábkem už nikoli. V tichosti se tak vytratil o patro níž do Třince a pak do Řecka. V klubu Kozanis měl chytat tamní druhou ligu pod trenérem Romanem Nádvorníkem, se kterým se rovněž znal z Karviné. Plán se však zkomplikoval.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud