Foto: se svolením Blizzard

BlizzCon 2024 byl zrušen

Fanoušky World of Warcraft, Diablo a Overwatch, kteří se těšili na listopadový BlizzCon, zklameme. Blizzard totiž letošní ročník této akce zrušil. Vydavatelské studio zatím neuvedlo jasný důvod pro toto své rozhodnutí, ale zdůraznilo, že šlo o těžké rozhodnutí, které bylo řádně promyšleno.

I tak ale BlizzCon nemusí nutně zmizet nadobro (na rozdíl od E3, který nadobro skončil v minulém roce). „Ačkoli k letošnímu ročníku přistupujeme jinak a stejně jako v minulosti jsme zkoumali různé formáty akcí, můžete si být jistí, že v příštích letech se BlizzCon opět bude konat,“ napsal Blizzard v příspěvku na blogu.

Společnost plánuje sdělit nejnovější informace o rozšířeních (včetně nadcházející třídílné ságy WoW a DLC pro Diablo IV) pro své franšízy na dalších akcích, jako jsou herní veletrhy a Gamescom. Nyní, když je Blizzard pod záštitou Microsoftu, můžeme pravděpodobně očekávat také nějaké novinky od vydavatele na každoroční červnové prezentaci Xboxu. V plánu jsou také osobní akce k esportu Overwatch a k oslavě 30. výročí Warcraftu.

BlizzCon 2023 byl prvním ročníkem v osobním zastoupení od roku 2019, takže jeho opětovné vynechání v roce 2024 může být pro mnohé fanoušky nepříjemnou ranou. Nyní si pravděpodobně budou muset počkat minimálně do konce roku 2025.

Zdroj: engadget.com