Vyjde Switch 2 přeci jen ještě letos? Kolem chystané konzole je zase živo
zdroj: foto: vlastní zdroj redakce

Vyjde Switch 2 přeci jen ještě letos? Kolem chystané konzole je zase živo

26. 4. 2024 15:20 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Hybridní konzole Nintendo Switch před časem oslavila sedmé narozeniny, a i když se dočkala několika hardwarových iterací (přičemž ale žádná z nich nezvyšovala výkon), na plnohodnotného nástupce stále čekáme. Z celé řady neoficiálních informací až dosud vyplývalo, že nejpravděpodobnější termín vydání nového Switche připadne na první kvartál příštího roku. Možná se ale přeci jen dočkáme dřív.

Aspoň to naznačuje leaker s přezdívkou OreXda, který v minulosti vypustil pravdivé informace třeba ohledně plánů společnosti Samsung. Tvrdí, že launch Switche 2 se dá očekávat už ve druhé polovině letošního roku, protože Nintendo už uzavřelo všechny důležité kontrakty pro zajištění hladkého startu výroby konzole.

Podle jeho zdrojů bude novou konzoli pohánět čip Tegra T239, postavený na technologii Samsung 7LPH, což je vylepšená verze 8nm procesu. Konzole má mít také OLED displej od Samsungu, i když launchové modely možná nabídnou jen LCD variantu od výrobce Sharp.

Prozatím tyto zvěsti berte s rezervou, protože samo Nintendo pořád jen zarytě mlčí, OreXda nicméně v minulosti prokázal znalost zákulisních informací, týkajících se Samsungem vyráběných čipsetů.

Switch 2 má dle dřívějších informací pod kapotou skrývat zmíněnou právě Tegru T239 a 12 GB RAM. Zařízení tedy poběží na architektuře Ampere a nabídne kombinaci 1280 CUDA jader a 8 Cortex A78 Arm CPU jader. Switch 2 má podporovat technologii Nvidia DLSS, na generování dodatečných snímků ale máme údajně zapomenout. Co se týče fyzických nosičů, mají se cartridge spoléhat na technologii Samsung V-NAND se čtecí rychlostí až 1,4 GB/s.

Z dalších informací, které tentokrát přinesl španělský web Vandal, odkazující se na výrobce doplňků pro konzole, pak vyplývá, že nový Switch bude sice větší než jeho předchůdce, nedosáhne ale rozměrů Steam Decku. Velkou novinkou mají být magneticky připojené Joy-Cony, které tak nebudete muset připojovat skrz nepohodlné kolejnice jako dosud. Znamená to ale také, že současné Joy-Cony nebudou s novou konzolí kompatibilní. Majitelé Pro Controlleru si ale zoufat nemusí, jejich ovladač prý bude fungovat i nadále.

Nejnovější články