Microsoft zřejmě zavřel pobočku Bethesdy ve Francii
zdroj: Tisková zpráva - Bethesda

Microsoft zřejmě zavřel pobočku Bethesdy ve Francii

25. 4. 2024 16:45 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Rok 2024 se do análů herního průmyslu zapíše převážně jako rok propouštění a velkých restrukturalizací herních společností, bez ohledu na to, jak skvělé a kvalitní hry vyjdou. Počty vyhozených zaměstnanců, kterých je za první čtyři měsíce kolem deseti tisíc, už přesáhly celý loňský rok a série zeštíhlování ne a ne zvolnit. Zatím nejnovějším přírůstkem na smutný seznam firem, které nezvládly naplnit očekávání, a proto musely přistoupit k propouštění, je francouzská pobočka Bethesdy. O práci přijde patnáct lidí.

Informace o zavření Bethesdy v zemi galského kohouta přináší hned několik zdrojů, pobočka známého studia a vydavatele her působila v zemi přes dvanáct let. V kancelářích pracovalo patnáct lidí, kteří se starali převážně o vydavatelství a marketing v regionu.

Zavření jedné z poboček v Evropě (Bethesda má kanceláře ještě ve Frankfurtu) je údajně součástí širšího zeštíhlování, které probíhá v Microsoftu od začátku roku. Cílem je snížit počty zaměstnanců o 1900 lidí, přičemž největší ztráty ponese čerstvě koupený Activision Blizzard, Xbox a právě ZeniMax, pod který Bethesda spadá. O osudu německé pobočky zatím nové informace nejsou.

Microsoft, byť propouští zdaleka nejvíce zaměstnanců, rozhodně není jedinou technologickou a herní firmou, která letos ve velkém ukončuje pracovní poměry. Vyhazuje Take-Two, Relic, Gearbox (ten dokonce Embracer prodal vydavatelství Take-Two) nebo třeba Electronic Arts.

Nejnovější články