zdroj: Saber Interactive

Jako byste byli v blátě až po kotníky. Série MudRunner se vydává do virtuální reality

25. 4. 2024 13:45 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

MudRunner, série o brodění se blátem v těžkotonážních vozidlech, se chystá vstoupit do virutální reality. Na oznamovací trailer MudRunner VR se můžete podívat výše. Dočkáme se krkolomného projíždění po nezpevněném povrchu, vytahování zapadlých aut či manuální manipulace s navijákem, řadicí pákou i navigací.

Přivítá vás osm unikátních vozidel rozličných konfigurací – od náklaďáků přes jeřáby a terénní čtyřkolky až třeba po tahače dřeva. Hlavní devízou verze pro virtuální realitu bude možnost haptického ovládání, které se nebude omezovat jen na kokpit vozu. Když zapadnete, musíte nejdříve čapnout naviják z nápravy, přejít blátivým terénem k nejbližšímu pevnému stromu, lano omotat, vrátit se do kabiny, spínačem začít navíjet a doufat, že to bude k vysvobození zapadlého auta stačit.

Stejně tak musíte sami kvedlat šaltpákou, přepínat různé spínače v kabině, točit volantem, zadávat souřadnice do GPS... Zkrátka si vyzkoušíte na vlastní kůži, jak to mají řidiči tiráků v náročném terénu složité.

Cestování po zrádných mapách ale nebude omezené jen na bláto. Čekají na vás brody, štěrk, hluboké lesy i písky hned v několika lokacích. A co budete za volantem virtuálního tahače vlastně dělat? To už je na vás: Můžete se jen tak projíždět a prozkoumávat v sandboxovém módu nebo v příběhové kampani doručovat náklad, pomáhat s budováním mostů a vyprošťovat jiná auta.

Mudrunner VR vychází na VR headsetech Meta Quest 2 a Meta Quest 3. Datum vydání oznámeno zatím nebylo.

Nejnovější články