TOPlist

Pip-Boy pro vášnivé sběratele. K mání je replika zápěstního počítače ze seriálu Fallout

Replika zápěstního počítače Pip-Boy ze série Fallout
  • Televizní zpracování herní série Fallout se dočkalo nadšených reakcí
  • Úspěch seriálu obnovil zájem o starší hry a dost možná také o sběratelské předměty
  • Patří mezi ně i autentická replika zápěstního počítače Pip-Boy s obrazovkami ze seriálu či rádiem

Seriálová adaptace populární herní série Fallout, která zkraje dubna dorazila na streamovací službu Amazon Prime Video, se prakticky přes noc stala velkým hitem, k čemuž přispěly nejen pochvalné recenze, ale velkou měrou také nadšené reakce fanoušků. Máloco dokládá úspěch seriálu tak jako skutečnost, že krátce po odvysílání se na přední příčky prodejních žebříčků vyšplhalo hned několik starších dílů série včetně kontroverzního Fallout 76. Nezahálí ani výrobci sběratelských předmětů, což dokládá zdařilá replika tzv. Pip-Boye, ikonického zápěstního počítače, který ve světě Falloutu nosí zejména obyvatelé vaultů.

Další do sbírky

Herní matadoři možná namítnou, že podobná vychytávka doprovázela na trh téměř každou vydanou hru – tentokrát se však jedná o speciální edici ze seriálu. Jedná se o repliku seriálového Pip-Boye v měřítku 1:1, kterou si můžete nasadit na zápěstí a vyrazit do společnosti. O něco lépe vám ale nejspíš poslouží jako doplněk ke cosplay či dekorace na poličku.

Originální budík

Sběratelský Pip-boy láká na poměrně kvalitní zpracování. Jeho povrch je vytvořený z hliníku, zatímco na vnitřní straně se nachází paměťová pěna pro pohodlné nošení. To hlavní se ovšem odehrává na TFT LCD displeji, který autenticky napodobuje monochromatickou CRT obrazovku z postapokalyptického světa. Zařízení lze použít jako extravagantní hodinky či FM rádio se zabudovaným reproduktorem (o podpoře Bluetooth se produktová stránka nezmiňuje).



Herní konzole Xbox (ilustrační obrázek)



Nepřehlédněte

Máte doma Xbox? Apple si pro vás připravil hodnotný dárek

Patrně nejvíce však zaujme celkem 45 různých obrazovek převzatých přímo ze seriálu, mezi kterými můžete – stejně jako seriálové postavy – přepínat pomocí kolečka na boku zařízení. Součástí balení je i poměrně stylový stojánek, který Pip-Boy přetvoří třeba na stolní hodiny nebo budík na nočním stolku. Tajemstvím pro tuto chvíli zůstává výdrž dobíjecí baterie, tudíž nezbývá než doufat, že displej nebude příliš náročný na spotřebu. Repliku seriálového Pip-Boye si můžete předobjednat za cca 6 500 korun včetně poštovného.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku