Hlavní obsah

Sejmul soupeře, bitku odmítl. Taková podlost, spílali bídákovi z Rangers

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odehrál jen něco přes pět minut a stejně zase vzbudil největší vášně. Dvoumetrový útočník New York Rangers Matt Rempe ve třetím zápase série 1. kola play off s Washingtonem drsně sestřelil u mantinelu obránce Capitals Trevora van Riemsdyka. K následné pěstní konfrontaci s Tomem Wilsonem se ale neměl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih ze třetího zápasu 1. kola play off NHL mezi Washingtonem a NY RangersVideo: NHL.com

 
Článek

Hosté během dvou minut v úvodní třetině otočili stav z 0:1 na 2:1 a Rempe si pak vyšlápl na domácího beka. Van Riemsdyk u plexiskla dostihl puk, bekhendem ho odehrál, ale když se otočil na opačnou stranu, vletěl do něj Rempe a drsně ho odhodil na mantinel.

I fanoušci Rangers museli uznat, že to bylo docela brutální. Ovšem viník dostal jen dvě minuty za nedovolené bránění. Jeho oběť už do utkání nenaskočila a problémy Capitals s beky se tím ještě prohloubily. Na marodce už mají Rasmuse Sandina, Nicka Jensena a Vincenta Ioria.

„Taková podlost,“ rozčiloval se útočník Washingtonu Nic Dowd. „Každý viděl, že Riems rozehrál, uběhl čas a pak ho ve zranitelné pozici sundal tenhle…“

Rempeho později vyzýval k bitce Wilson, ovšem newyorský čahoun se ke shození rukavic neodhodlal. „Věřím, že se na ten zákrok liga ještě podívá, tyhle pozdní hity jsou strašně nebezpečné,“ stěžoval si Wilson. „Už mě nebaví, že ztrácíme jednoho obránce za druhým kvůli údajně čistým zákrokům. Je frustrující, jak se kluci mohou zranit. Ale pak slyšíte, že je to v rámci pravidel,“ rozčiloval se i střelec jediného gólu Capitals John Carlson.

Po porážce 1:3 je Washington na hraně vyřazení. A nemá moc zbraní, které by mu pohromu pomohly odvrátit. I Washington Post si všímá, že kapitán Alexandr Ovečkin je „mimo rytmus“. Ve dvou zápasech v Madison Square Garden vyplodil jen jednu střelu. V noci na sobotu na krajana v brance Rangers Igora Šesťorkina pálil neúspěšně čtyřikrát a byl na ledě u vítězného gólu hostů, který dával v oslabení Barclay Goodrow.

„Musíme držet hlavu vzhůru a dál bojovat. Během sezony už jsme byli několikrát na dně. Ale vždycky jsme se odrazili. Dáme do toho všechno a příští zápas to otočíme,“ slíbil Carlson před čtvrtým dílem série, který se hraje v noci na pondělí.

Reklama