TOPlist

Vzpomínka na Eurotel. Operátor O2 představil nový design a slogan

Nová značková identita O2
  • O2 od května spustí zbrusu nový design značky, který se promítne do komunikace se zákazníky
  • Součástí toho je nový slogan, nová barva i font a čtyři jasně stanovené pilíře firemní strategie

Více ze života. Tak zní hlavní slogan operátora O2, se kterým chce vstoupit do přízně zákazníků od května letošního roku. Součástí nové komunikace s veřejností není jen nový claim, ale také mírně upravená modrá barva. V příštích letech se chce operátor zlepšovat v segmentu kyberbezpečnosti, kvality sítě, samoobslužné aplikace a propojení s dalšími značkami PPF Group v rámci platformy Unity.

O2 mění design

Nový brand design druhého největšího operátora v Česku se bude opírat především o mírně upravenou modrou barvu jménem Beyond Blue. Ta se snaží být živější a mnohem více experimentuje s gradientními přechody.

Současně s tím začne značka komunikovat novým fontem On Air, který pro britskou matku Telefónica O2 vytvořilo studio Monotype. Poslední, na první pohled patrnou změnou je lidštější vzezření virtuální asistentky Evy, která představuje jak inteligentní síť, tak lidský přístup.

Ukázky nového sloganu O2

Barvu i nové písmo budou moci zákazníci již od května vnímat jak na webu operátora, tak na sociálních sítích. Do aplikace Moje O2 se promítne až v průběhu roku. Zmíněný slogan „Více ze života“ v různých obměnách (více možností, více bezpečí a tak podobně) uvidí zákazníci v televizní reklamě, na internetu, ale i v printu a na outdoorové reklamě, například na billboardech.

„Ve čtvrtek jsme všem kolegům z O2 Czech Republic představili novou strategii značky ‚Více ze života‘, pilíře, na kterých budeme dlouhodobě stavět, novou vizuální identitu a s tím i první komunikační kampaň v novém konceptu, která startuje už za pár dnů,“ napsal na LinkedIn David Daneš, ředitel marketingové komunikace O2.

Čtyři hlavní pilíře značky

Společně s novým designem představila značka O2 také zcela novou strategii směrem k zákazníkům. V rámci té se chce zaměřit na čtyři hlavní pilíře:

  • Více možností díky digitálnímu ekosystému – propojení s dalšími značkami ve skupině PPF (Unity), snadný přístup ke všem úkonům prostřednictvím samoobslužné aplikace
  • Více spojení díky Inteligentní síti – kvalita sítě, 5G internetu a domácího internetového připojení
  • Více bezpečí díky ochraně od O2 – zvýšení kyberbezpečnosti zákazníků, posílení O2 Security
  • Více rovnováhy díky digitálnímu zdraví – snaha zlepšit wellbeing zákazníků, nová funkce O2 Digitální zdraví v samoobslužné aplikaci.

Čtyři hlavní pilíře O2

Perličkou na závěr je původ sloganu „Více ze života“. Ten totiž O2 převzalo z dob, kdy se na českém trhu usazoval Eurotel, jeden z úplně prvních operátorů na našem trhu. Pamětníci tohoto nástupu na trh tak mohou vnímat v nové komunikaci jemnou reminiscenci starých časů.

„Tento claim se do komunikace firmy vrací po více než 20 letech. […] A tato filosofie se za dvě dekády nezměnila, naopak – v dnešní době, kdy jsou technologie všude kolem nás, nabírá na ještě větší důležitosti. Slogan tak skvěle vystihuje naši současnou brandovou strategii a dobře podtrhuje její další posun směrem k zákazníkovi,“ dodal Daneš.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku