Hlavní obsah

Sparta hrála, potrestaný Preciado griloval. Klub nastiňuje, jaký mají hráči režim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuálně pyká za červený úlet proti Mladé Boleslavi. Fotbalista Sparty Angelo Preciado tak logicky nebyl na soupisce pro nedělní ligový duel v Olomouci. V době utkání pak na svůj Instagram kromě podpory na dálku přidával videa z rodinného posezení u grilu. Některým fanouškům Letenských se to moc nelíbí, ekvádorský krajní obránce ale měl individuální plán.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Angelo Preciado ze Sparty se raduje z gólu proti Galatasarayi.

Článek

„Přijde mi to trochu zvláštní,“ sdělil redakci Sport.cz jeden z letitých příznivců Sparty. „Neříkám, že je to špatně, ale moc nevím, co si o tom myslet,“ dodal.

Sparta v neděli zvítězila v Olomouci 4:1 a potvrdila čtyřbodový náskok na druhou Slavii, se kterým jde do závěrečné nadstavby. V neděli na Slovácku ještě nebude Preciado k dispozici. Za úder loktem do stehna boleslavského Bensona Sakaly začátkem dubna dostal od disciplinárky trest na čtyři zápasy. Naskočit může případně až v klíčovém derby 11. května na Letné.

Úřadující mistři vyrazili na Hanou s jednodenním předstihem, mimo domov tak byli celý víkend. A například Preciado s týmem necestoval. V neděli odpoledne přidával na své sociální sítě videa, jak na balkoně griluje s rodinou, pouští svým dvěma dětem písničky, občas si lokne piva a tancuje s partnerkou.

„Hráči v rekonvalescenci nebo v disciplinárním trestu mají v den utkání dopoledne trénink. Pokud cestujeme ven, část realizačního týmu zůstává v Praze, fotbalisté mají k dispozici služby kondičního trenéra nebo fyzioterapeuta, kteří se jednotlivcům věnují. Hráči využijí služeb Strahova a odtrénují, co mají,“ vysvětluje ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Preciado samozřejmě na svůj klub nezapomněl. Směrem do Olomouce posílal podporující vzkazy a se srdíčky v barvách sparťanské trikolory sdílel choreo, které na tribuně za bránou vytvořily tisícovky hostujících fanoušků.

Fotogalerie

Někteří příznivci se však diví, proč Preciado nebyl přímo s týmem jako v minulosti jiní hráči Sparty, kteří absentovali vinou zranění nebo karetního trestu. Samozřejmě záleží na různých okolnostech daného výjezdu. Kolik dopravních prostředků Sparta vypraví, zda jde o jednodenní výlet nebo záležitost na celý víkend.

Nezapomínejme, že Preciado má doma nedávno narozenou dcerku Angelinu a pětiletého syna Benjamina. A je otázka, co je pro profesionálního fotbalistu v trestu v danou chvíli lepší. Být s rodinou a absolvovat individuální trénink, nebo cestovat přes půl republiky? Zřejmě co člověk to názor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.