5 nejlepších destinací pro žádost o ruku

Rady a tipyKyprSardinieŘeckoMadeiraTunisko pevnina

Plánování žádosti o ruku se může někdy zdát dosti stresující. Jedná se o velký milník v životě a volba toho správného místa je klíčová. Žádost o ruku u moře přidá nejen to správné kouzlo, ale i pořádnou dávku romantiky. A proto pokud hledáte inspiraci, kde svou drahou polovičku požádat o ruku, nechte se pohltit následujícími řádky. Přinášíme Vám 5 nezapomenutelných destinací pro tu nejkrásnější žádost o ruku.  

Řecké ostrovy  

Dovolená v Řecku je romantika sama o sobě. Pohodové řecké ostrovy, které lemují nádherné klidné pláže, krásná příroda a úchvatné útesy, jsou jedněmi z těch, které si o událost spojenou s žádostí o ruku přímo říkají. Pro příklad uvádíme romantické Santorini, které se nám vybaví, když se řekne Řecko. Jeho malebné typické bílé domy s modrými střechami a úchvatnými výhledy na Egejské moře jsou jak vystřižené z filmu. A když se k tomu přidají kouzelné vesnice plné úzkých ulic s květinami, tak dokonalost je na světě. Ten nejlepší spot zde můžete najít téměř všude, pokud vám však můžeme trochu poradit, tak nabídka k sňatku na vyhlídce nad útesy ve vesničce Oia bude opravdu nezapomenutelná. Stejně tak jako na ostrově Samos, kde jsou ideálním místem pláže Mikro Seitani a Megalo Seitani, které jsou umístěny v nejizolovanějších a nejkrásnějších zálivech ostrova. Zkrátka nikde nikdo, jen vy dva a připravený prsten… 

Tunisko 

Někomu by se mohlo zdát, že Tunisko není tím pravým místem. Nechte se však přesvědčit o opaku. Nezapomenutelné výhledy na Středozemní moře, palmy a rozkvetlé květiny budou neskutečnou kulisou pro vaše zásnuby. Nejromantičtějším místem je bezpochyby malebné městečko Sidi Bou Said, které je známé svými bílými domy s modrými okny a krásnými výhledy. Věděli jste, že se zde natáčel slavný film Angelika a král? Za zmínku ovšem určitě stojí i historické Kartágo. Žádost o ruku mezi ruinami starověkého města dostane hned jiný rozměr. Garantujeme vám, že vaše osudová žena na tento okamžik bude vzpomínat do konce života.  

Madeira 

Pro romantické duše, které mají rády přírodu a vyhledávají ty nejhezčí přírodní scenérie doporučujeme bezpochyby Madeiru. Portugalský ostrov, omývaný divokým Atlantikem. Perfektní destinace pro všechny dobrodruhy. A že zásnuby trochu dobrodružstvím jsou. Ať už si vyberete vrcholky zdejších hor nebo rozlehlé přírodní parky, tak nikde neuděláte chybu. Doporučit určitě musíme nejvyšší horu Pico do Arieiro, kde zejména při západu slunce bude žádost o ruku opravdu dechberoucí. Dále nesmíme opomenout vyhlídku z útesu Cabo Girão, nejvyšší útes Madeiry, kde jen oceán bude němým svědkem tohoto životního okamžiku.  

Sardinie 

Nekonečné italské léto. Prosecco, spaghetti a špetka vášně. Dokonalá příležitost požádat lásku svého života o ruku. To vše můžete zažít na Sardinii, perle Středomoří.  Tento kouzelný ostrůvek na západ od Itálie musí být na cestovatelském seznamu každého správného romantika. Klidné zátoky a malebná městečka vám doslova vykouzlí úsměv na tváři a budete se chtít vrátit. Doporučujeme i jako destinaci, kde strávit následné líbánky. Ale dneska je to o zásnubách, proto musíme zmínit i nádhernou pláž Cala Luna, kde zejména při západu slunce, romantika sálá ze všech koutů. Pokud však tomuto okamžiku chcete dodat i nádech magična, tak nesmíte opomenout starobylé katalánské město Alghero. Při svých toulkách místními uličkami najdete dokonalé místo jedna báseň.  

Kypr 

Kypr je ostrov plný kontrastů, má nádherné pláže, horské vesnice a plno historických památek. Věděli jste ovšem, že je i vinařskou destinací? Proč nespojit žádost o ruku s návštěvou kyperských vinic? Určitě se bude jednat o nezapomenutelný zážitek na netradičním místě s krásným výhledem na nekonečné vinice. A když k tomu přidáme třeba i západ slunce. No, to by každá žena řekla ano! Doporučit určitě musíme vinařstvíTsiakkas, kde najdete výhled i na amfiteátr vinice Pelendri. Kypr krásnými místy překypuje. Dalším takovým místem je bezpochyby i Afroditina pláž. Zkrátka mít zásnuby na místě, kde se dle bájí zrodila bohyně lásky a krásy, je tak poetické, že vám každý bude závidět.  

Každá z výše uvedených destinací má své jedinečné kouzlo a nabízí ty nejlepší kulisy pro jeden z nejvýznamějších dnů ve vašem životě. Ať už však zásnuby proběhnou kdekoli na světě, klidně i doma v obýváku, tak budou pro každou ženu ty nejkrásnější.  

Myzithres

Myzithres: Skály na ostrově Zakynthos fascinují fotografy

Casas de colmo: Tradiční barevné domky zdobí ostrov Madeira

casas de colmo

Mohlo by vás zajímat

5 nešťastných chyb před začátkem dovolené

Na co si dát pozor před odletem na dovolenou: 5 nejčastějších chyb, kterých se lidé dopouštějí

Na co si dát pozor před odletem na dovolenou? Doporučujeme býti obezřetní, na cestovatele totiž čekají někdy i pořádné chytáky. Věděli jste například, že při cestě do Egypta nebo Emirátů musí mít váš pas platnost ještě šest měsíců po vašem vstupu do země? Přinášíme přehled pěti nejčastějších situací, na které si dát pozor, aby vás […]

Číst více

Kanál lásky na řeckém ostrově Korfu

Kanál lásky na řeckém ostrově Korfu natrvalo pojistí váš vztah

Jste zamilovaní a chcete, aby vám to s partnerem vydrželo až do konce života? Anebo hodláte získat srdce osoby, kterou tajně milujete? V tom případě se vydejte na řecký ostrov Korfu, ideálně do letoviska Sidari. Zdejší miniaturní pláž s název Kanál lásky (Kanali tou Erota či Canal d’Amour) vám údajně splní to, po čem v […]

Číst více

Baklava

Baklava: Dezert, který vás bude svádět v Turecku, Řecku, SAE i Africe

Odletíte-li na dovolenou na Kypr, do Řecka, do Turecka, Egypta, Tuniska, Maroka či Spojených arabských emirátů, je vysoce pravděpodobné, že v hotelové restauraci narazíte na lákavý dezert zvaný baklava. Není vyloučeno, že vám ho příležitostně nabídnou i v Bulharsku a jiných zemích. Nejspíš ho už dobře znáte, ale najdou se tací, kteří ho dosud neochutnali. […]

Číst více