Netflix představil očekávaného Sennu! Hraná minisérie z prostředí Formule 1 vypadá skvěle

Zdroj: Netflix

Šestidílná minisérie Senna vypráví příběh legendárního závodníka Ayrtona Senny a s dvouletým zpožděním konečně míří na Netflix. Přesné datum premiéry ještě neznáme, podle prvního traileru se ale dočkáme ještě letos.

Seriál se zaměří na Sennův příjezd do Británie, kde závodil ve Formuli Ford, a jeho následný vzestup do Formule 1. V letech 1988 až 1991 získal tři tituly mistra světa a v roce 1989 za kontroverzních okolností prohrál s týmovým kolegou a úhlavním rivalem Alainem Prostem.

Čtěte také: Komedie s Kohákem ovládla Netflix! Po dvou dnech pokořila Rebel Moon i Kozuba

První teaser nás provází Velkou cenu Brazílie v roce 1991, kdy Senna získal své první vítězství na domácí půdě, přestože se jeho vozu v závěrečných kolech zasekla převodovka. Zároveň ukazuje střípky ze začátků Sennovy kariéry, včetně jeho působení v motokárách a průlomového vítězství Lotusu v roce 1985 v Portugalsku. Upoutávka byla zveřejněna den před 30. výročím Sennovy smrti, ke které došlo při havárii během Velké ceny San Marina v Imole.

Netflix natáčel seriál na dvou místech v Brazílii. V Sao Paulu, Sennově rodném městě, kde se koná Velká cena Brazílie na okruhu Interlagos, a v Riu de Janeiru, kde se dříve závodilo na dnes již zrušeném okruhu Jacarepagua. Natáčelo se také v Británii, Argentině a Uruguayi. Sennu hraje Gabriel Leone z filmu Ferrari (2023) a seriál vznikl ve spolupráci se Sennovou rodinou.

Premiéra seriálu nejspíše proběhne ve druhé polovině tohoto roku.